El nou urbanisme

Les noves terrasses de Barcelona es quedaran a la calçada

L'ajuntament no descarta augmentar la xifra de vetlladors instal·lats al carrer

zentauroepp54678908 ana200917195555

zentauroepp54678908 ana200917195555 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts

Han vingut per quedar-se. La majoria de les 2.700 terrasses de Barcelona que han baixat a la calçada aquests mesos pel coronavirus es quedaran. Així ho ha assegurat Janez Sanz, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia Urbana, a BTV.

«Tot el que és a la calçada ha vingut per quedar-se», ha dit la regidora, que no ha descartat augmentar la xifra de vetlladors instal·lats a la calçada.

Notícies relacionades

L’objectiu de la nova regulació de terrasses és estimular la reactivació econòmica dels teixits comercials als barris. Les noves mesures impulsades pel consistori preveuen l’ampliació de l’ús de l’espai públic de locals de restauració i establiments comercials de barri, i tot i que inicialment es tractava d’una mesura temporal i excepcional, l’objectiu és que es mantinguin un cop superada la pandèmia.

Els nous vetlladors se situen prioritàriament a la calçada, per exemple, en places d’aparcament o carrils de circulació contigus a la vorera. Segons la normativa, s’hi poden instal·lar quatre taules, i si s’ocupa la calçada, fins a sis taules.