LA GESTIÓ DE LA PANDÈMIA

Salut inicia cribratges massius al barri del Raval de Barcelona

L'objectiu és realitzar 1.500 proves PCR per identificar els casos positius per Covid-19 i aïllar els seus contactes

GRAFCAT491. Terrassa (BARCELONA), 7/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Terrassa (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en dos carpas instaladas en la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Alejandro García

GRAFCAT491. Terrassa (BARCELONA), 7/8/2020.- La Generalitat de Catalunya comenzó este jueves en la población de Terrassa (Barcelona), un cribado masivo y voluntario en dos carpas instaladas en la ciudad, realizando pruebas para detectar casos positivos de coronavirus y evitar que se extiendan los brotes observados en barrios de ciudades de la comarca del Vallés Occidental. EFE/ Alejandro García / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A les deu del matí d’aquest dimarts s’han iniciat nous cribratges comunitaris amb proves PCR en persones asimptomàtiques a quatre seccions censals al barri barceloní del Raval, que s’estendran fins dijous, dia 17. Aquesta recollida de mostres continuarà entre els dies 19 i 20 pròxims al barri de la Trinitat Vella, al districte de Sant Andreu, també a Barcelona.

L’objectiu d’aquests cribratges és identificar ràpidament les persones positives per Covid-19 i aïllar els seus contactes, amb una previsió de 1.500 proves PCR al Raval i 1.200 a la Trinitat Vella, dos barris amb una incidència superior a la mitjana de la ciutat de Barcelona.

Segons dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, entre els dies 22 de juny i 26 d’agost passat s’han registrat 1.442 casos per cada 100.000 habitants a la Trinitat Vella i 959 casos per cada 100.000 habitants al Raval, quan la incidència ha sigut en el conjunt de Barcelona de 622.

Per aquesta raó, el Departament de Salut i l’ajuntament de la ciutat han decidit organitzar aquests cribratges a les seccions censals que han tingut un nombre de casos més elevats.

Al casal Josep Tarradellas

En concret, al Raval Nord es faran proves PCR als veïns de les seccions 01015, 01017, 01019 i 01020 (seccions censals 01015 i 01017 compreses entre els carrers ronda Sant Antoni, Paloma, Joaquim Costa, Guifré, Cardona, Sant Vicenç i Riera Alta.

També de les seccions censals 01019 i 01020 compreses entre els carrers Àngels, Montalegre, Valldonzella, Tallers, Ramelleres, Bonsuccés, la Rambla, Hospital, Maria Aurèlia Capmany i Carme.

La recollida de mostres es farà al Casal de Gent Gran Josep Tarradellas, a la plaça de les Caramelles, cada dia, entre les 10 i les 20 hores.

Notícies relacionades

Aquests cribratges se sumen als que es van efectuar a mitjans d’agost al barri de Torre Baró i en part del de Besòs i el Maresme, on també es va registrar un alt nombre de contagis.

A Torre Baró es van fer 836 proves PCR en població asimptomàtica i es van detectar un 2,75% de persones positives, mentre que al Besòs i el Maresme van ser 1.551 proves, amb un 2,21% de positius.