ENTREVISTA

Colau vincula el pròxim Mobile World Congress al fet que hi hagi vacuna

L'alcaldessa recorda que la data la posa GSMA

zentauroepp41871612 graf2153  barcelona  01 02 2018   la alcaldesa ada colau  ju180201130729

zentauroepp41871612 graf2153 barcelona 01 02 2018 la alcaldesa ada colau ju180201130729 / MARTA PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat que la data de celebració del pròxim Mobile World Congress (MWC) Barcelona està lligada a «un accés mínim garantit a les vacunes de la Covid-19 no només aquí sinó als països d’origen» i que hi hagi un control del contagi.

En una entrevista a la televisió local Betevé, l’alcaldessa ha assegurat que es treballa perquè el congrés mundial de telefonia mòbil es pugui celebrar «amb la màxima confiança i seguretat» al febrer o al març, però que serà el gestor d’aquest congrés, la patronal de les operadores de telefonia mòbil GSMA, «qui en decidirà la data final». 

El MWC se sol celebrar entre l’última setmana de febrer i la primera de març, just després de l’any nou xinès.

Aquest any GSMA va suspendre el MWC poc abans que la pandèmia arribés de ple a Europa, tot i que va deixar clara la seva aposta per Barcelona perquè continuï sent la seu del principal congrés de telefonia mòbil.

Notícies relacionades

L’alcaldessa ha expressat la seva confiança que la vacuna estigui disponible a Espanya al desembre, com ha apuntat el ministre de sanitat, Salvador Illa, però ha assenyalat que la celebració d’esdeveniments com el Mobile depèn també del que passi a altres països.

A l’entrevista, Ada Colau ha remarcat que el govern municipal vol «recuperar el turisme, però no qualsevol turisme» i treballa per «fer de la crisi una oportunitat» i «reequilibrar-lo» amb un turisme «cultural, familiar i vinculat a fires i congressos».