Barcelona ha multat 1.800 persones per beure al carrer

Des del 9 de juliol fins al 19 d'agost, l'Ajuntament va sancionar 1.884 festes de carrer

El tinent de seguretat, Albert Batlle, demana «responsabilitat» als més joves

jovenes2ok

jovenes2ok

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Barcelona ha imposat ja 1.884 multes en els ‘botellons’ clandestins des d’inicis de juliol fins avui. Les dades, facilitades a aquest diari per fonts municipals, daten des del 9 d’agost fins al 19 d’agost. Les trobades massives, que ja s’estenen per alguns miradors de Collserola, preocupen les autoritats locals. Ahir, el tinent de seguretat de Barcelona, Albert Batlle, va fer una crida a la «responsabilitat» entre els més joves. 

Després que es registrés un rebrot a la capital catalana, que els ajuntaments de l’àrea metropolitana haguessin d’imposar restriccions, i que la Generalitat prohibís obertament el consum d’alcohol al carrer, que ja estaven prohibits anteriorment per les ordenances municipals, les festes de carrer a Barcelona no han cessat. Aquesta setmana la Guàrdia Urbana ja ha hagut de desallotjar 1.900 persones, 500 de les quals van ser durant la nit de dimecres. La setmana passada van ser 5.500 els desallotjats i 200 els sancionats. 

Aquest dijous el tinent de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha fet una crida a la «responsabilitat» dels joves davant el que considera un «excés d’activitat nocturna no adequada» que afavoreix els contagis de Covid-19. «Preocupa que hàgim de destinar tants efectius policials a una qüestió que és de sentit comú i sentit cívic», va lamentar.

Les platges són un dels escenaris que reuneixen més persones per beure alcohol en grup fins a altes hores de la matinada. I simultàniament, és un dels més difícils de dissuadir. Els agents de la Guàrdia Urbana desallotgen les platges de la Barceloneta, el Bogatell o la Mar Bella, per a almenys, aconseguir que els equips de neteja de platges puguin transitar pel lloc a mitjanit. Als poc minuts d’això, la platja es torna a inundar de persones bevent alcohol, entre ells, molts turistes.

Notícies relacionades

No obstant, les platges no són l’únic espai on es produeixen ‘botellons’ il·legals. Hi ha punts molt calents a diverses places de Gràcia, com la de Joanic, del Sol, de la Virreina, del Diamant o la del Nord, on a més s’hi solen unir menors d’edat. També el districte de Nou Barris compta amb alguna de les zones freqüentades per aquestes festes de carrer, per exemple la plaça d’Àngel Pestaña i els Jardins de Can Xirigoi. Simultàniament, els miradors de Collserola, com el de Sarrià, o alguns trams de la carretera de l’Arrabassada i la carretera que uneix Horta amb Sant Cugat també acumulen ‘botellons’ de matinada.  

Al Raval, el Macba és un dels enclavaments de les festes de carrer, on la policia mira de perseguir els incívics com si del joc del gat i el ratolí es tractés. Quan arriben els efectius policials, moltes persones fugen de la plaça i segueixen amb la festa als voltants de la plaça de Castillejos, o fins i tot traslladant-se fins al Paral·lel, per exemple al parc de les tres xemeneies. 

Temes:

Botellon