sobre la crisi turística

Colau: «Lamento tenir raó, s'ha de diversificar l'economia»

L'alcaldessa ha reivindicat un model econòmic per a la ciutat amb més capacitat productiva

Ha demanat que es convoquin eleccions autonòmiques «quan hi hagi una estabilitat sanitària»

zentauroepp53894582 colau200626192939

zentauroepp53894582 colau200626192939 / David Zorrakino

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dilluns que «sent molt» el sofriment del sector turístic per la crisi derivada de la pandèmia i ha remarcat: «Lamento tenir raó però molts ja ho dèiem, no es pot dependre d’un monocultiu econòmic, hem de diversificar l’economia». 

En una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldessa ha reivindicat un model econòmic per a la ciutat amb més capacitat productiva: «Durant la pandèmia hem vist que era tan difícil produir alguna cosa aparentment senzilla com una mascareta. És un símptoma que hem d’enfortir la nostra indústria en sectors estratègics». 

En aquest sentit ha destacat que els fons europeus han de servir per «accelerar transformacions» com la digital o una reindustrialització verda i sostenible i ha dit que Barcelona està «molt ben posicionada» en sectors com el biomèdic, tecnològic, la mobilitat sostenible o la rehabilitació energètica. 

Sobre la mobilitat sostenible, Colau, que ha negat estar en contra del cotxe però considera que està «sobrerepresentat», ha tornat a defensar les mesures adoptades en aquest sentit pel consistori i ha remarcat que «no són ocurrències personals» sinó «plans de mobilitat que responen a dades científiques i sanitàries». 

Notícies relacionades

Quant a la política catalana ha demanat que es convoquin eleccions autonòmiques «quan hi hagi una estabilitat sanitària» i ha indicat que la divisió entre ERC i JxCat «és insostenible». 

Colau també s’ha referit als líders independentistes empresonats i a la revocació del règim de semillibertat a l’expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell per part del Tribunal Suprem, remarcant que els presos «han de poder utilitzar els seus drets penitenciaris» i ha insistit a «resoldre el tema de fons» amb la taula de diàleg.