alteracions al suburbà

Hi haurà talls parcials a les línies 1 i 4 del metro de Barcelona per obres aquest agost

Diverses parades quedaran sense servei, tot i que s'habilitarà un servei especial d'autobús

TMB farà dues actuacions per millorar la seva infraestructura que costaran 7,6 milions

zentauroepp11489543 bcn190809120935

zentauroepp11489543 bcn190809120935 / ARNAU BACH

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Hi haurà talls en el servei a les línies 1 i 4 del metro de Barcelona  durant aquest agost per obresTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) preveu fer dues actuacions, que costaran 7,6 milions d’euros, aquest estiu per millorar la seva infraestructura. El tram entre l’Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia de l’L1 quedarà interromput entre el 3 i el 29 d’agost per obres a la via. L’L4, s’interromprà entre La Pau i Selva de Mar entre el 27 de juliol i el 30 d’agost per treballs de millora a la via i el drenatge. En aquesta línia, quedaran sense servei les estacions de La Pau, Besòs, Besòs Mar i El Maresme/Fòrum. La resta de la línia 4, entre Selva de Mar i Trinitat Nova, funcionarà amb normalitat.

Els treballs comportaran la renovació de la via en diferents trams, amb una longitud total d’uns 1.200 metres, el reforç del sistema de drenatge en diversos trams i l’aplicació d’un tractament antifiltracions en un tram de 700 metres de túnel. El pressupost de l’actuació serà de tres milions d’euros. En aquest període, s’habilitarà un servei especial d’autobusos que cobrirà el tram en obres entre La Pau i Selva de Mar, amb parada a prop de les estacions afectades. Aquest servei funcionarà amb el mateix horari que el metro i una capacitat equivalent.

Notícies relacionades

Coincidint amb el tall de servei, TMB farà una actuació de retirada de material amb contingut d’amiant a l’estació de La Pau de la línia 4. Els treballs, pressupostats en 139.000 euros, consistiran en l’extracció de les planxes de fibrociment del revestiment de les parets de les dues andanes i una tuberia. En total, es retiraran 752 metres quadrats de planxes amb contingut d’amiant.

D’altra banda, el tram de la línia 1 entre l’Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia quedarà interromput a l’agost. Per tant, quedaran sense servei les estacions Hospital de Bellvitge, Bellvitge, Av. Carrilet, Rambla Just Oliveras, Can Serra, Florida i Torrassa. La suspensió del servei permetrà a TMB renovar la via en diferents trams, amb una longitud total de 1.800 metres, i actualitzar el sistema de drenatge en un tram de 500 metres. L’actuació inclourà també la renovació de dos aparells de via i la instal·lació d’un de nou a Florida. A més, s’actualitzaran dos enclavaments de senyalització ferroviària i s’adequarà la catenària a la nova topografia de la via. El pressupost total és de 4,6 milions d’euros. Com a alternativa, s’habilitaran dues llançadores d’autobús amb trajectes diferenciats però amb el mateix horari que el metro. El primer, entre Hospital de Bellvitge i Santa Eulàlia farà el mateix recorregut que el metro, amb una parada en cadascuna de les estacions afectades. La segona alternativa enllaçarà directament plaça Espanya amb Hospital de Bellvitge per Gran Via, sense parades intermèdies.