On Catalunya

MALGRAT LES RESTRICCIONS

Tornen a tancar els accessos a tres platges de Barcelona per aglomeracions

La Guàrdia Urbana de Barcelona ja va haver de tancar ahir a la tarda els accessos a cinc platges de la ciutat pel mateix motiu de massificació sense poder guardar les distàncies

zentauroepp54162158 barcelona 18 07 2020 barcelona  gente en la playa de barcelo200718141443

zentauroepp54162158 barcelona 18 07 2020 barcelona gente en la playa de barcelo200718141443 / Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha hagut de tancar sobre les 16.30 hores d’aquest diumenge tres de les platges de la ciutat perquè altre cop, com ja va passar ahir, s’hi han aglomerat molts banyistes sense guardar la distància de prevenció del contagi.

Segons han informat a Efe fonts municipals, els agents han tancat els accessos de les platges de Sant Sebastià, el Bogatell i la Mar Bella perquè hi ha hagut una gran afluència de banyistes malgrat que està en vigor la recomanació de no sortir de casa si no és imprescindible per aturar els contagis de coronavirus, que ja és de transmissió comunitària a l’àrea de Barcelona.

La Guàrdia Urbana de Barcelona ja va haver de tancar ahir a la tarda els accessos a cinc platges de la ciutat pel mateix motiu de massificació sense poder guardar les distàncies, tot i que pel matí s’havia reduït notablement l’afluència a la platja.

Grups joves

Entre els banyistes hi ha nombrosos grups de joves, molts que sobrepassen els deu establerts com a nombre màxim de reunió.

El Procicat ha resolt aquesta tarda, per respondre als dubtes dels alcaldes metropolitans, que les platges no s’han de tancar però encarrega als ajuntaments que vigilin l’aforament i el compliment de les normes, entre les quals la distància de seguretat.

L’alcalde de Badalona (Barcelona), Xavier García Albiol, ha afirmat que el document del Procicat, tot i resoldre alguns dubtes d’interpretació de les restriccions, no és el que havien demanat els alcaldes metropolitans perquè «no respon els nostres dubtes, no tenim dificultat de comprensió lectora», ha dit en al·lusió que el document explica la resolució firmada per Interior i Salut.

Notícies relacionades

En declaracions a TV-3, Albiol ha titllat de «despropòsit» que la Generalitat digui «que s’apanyin els ajuntaments» i s’ha preguntat què passaria si un municipi decidís tancar les platges, «doncs que hi hauria un èxode a les platges d’altres municipis, al Baix Llobregat o al Garraf pel sud, o al Maresme pel nord».

«És absurd que això passi», per això ha assenyalat que ja estan parlant tots els municipis amb litoral per consensuar una actitud igual per a tothom. «Tot és bastant surrealista», ha acabat dient Xavier García Albiol.