PREPARANT LA TORNADA D'UN SÍMBOL

TMB treu a licitació el projecte de remodelació del Tramvia Blau

El contractista dissenyarà també la urbanització de l'avinguda del Tibidabo, la de les places de Kennedy i del Doctor Andreu i la reforma de la cotxera

L'icònic mitjà de transport va deixar de circular el gener del 2018 per ordre de l'Ajuntament de Barcelona per seguretat i a fi de renovar catenària i vies

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha tret a licitació el projecte constructiu de la renovació i actualització del Tramvia Blau, la urbanització de l’avinguda Tibidabo, les places Kennedy i Doctor Andreu i el carrer de Bosch i Alsina, a més del projecte per reformar la cotxera. Aquesta licitació té un pressupost base de 663.510 euros sense IVA i les empreses tindran fins al 21 d’agost per presentar les seves ofertes, ha informat la companyia aquest diumenge en un comunicat.

La renovació integral del Tramvia Blau, que va deixar de circular el gener del 2018 per ordre de l’Ajuntament de Barcelona a fi de renovar la catenària i les vies, suposarà la construcció d’una nova plataforma ferroviària amb el mateix itinerari que l’actual, el canvi de totes les vies, la catenària i els pals de subjecció.

Així mateix, també contempla la restauració o actualització dels tramvies, a excepció del cotxe número 2, que és l’original de 1901 i es mantindrà intacte.

Inversió total de 19 milions

Notícies relacionades

El cost total d’aquestes actuacions per tornar a engegar el Tramvia Blau està estimat en 19 milions d’euros que es cobriran íntegrament amb els contractes programa de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

El Tramvia Blau data de 1901 i és l’únic supervivent de l’antiga xarxa tramviària de Barcelona, amb un recorregut de 1.276 metres en total des de l’avinguda Tibidabo fins a la plaça del Doctor Andreu, en el qual salva un desnivell de 93 metres i un pendent del 8%. 

Temes:

Tramvia