Prova pilot

El bitllet del bus a Barcelona es podrà pagar a bord amb targeta

La mesura se suma a la compra amb el mòbil i s'implantarà a partir del 2021

zentauroepp45595619 bus bcn200714140958

zentauroepp45595619 bus bcn200714140958 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A mitjans de juny Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va anunciar, després de la suspensió de la venda de bitllets per part dels conductors de bus a causa del coronavirus, la compra en línia i validació del bitllet senzill d’autobús a l’escanejar un codi QR ubicat a la zona de validació del vehicle. Ara l’empresa ha fet un altre pas endavant i ha anunciat que impulsarà la primavera del 2021 una prova pilot que permetrà pagar el bitllet senzill amb targeta bancària a bord dels autobusos, amb l’objectiu que el sistema s’implanti en tota la flota el setembre del mateix any.

En un comunicat aquest dimarts, ha detallat que el projecte s’ha impulsat al costat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), i ha afegit que s’iniciaran les licitacions necessàries per al disseny del sistema, la instal·lació dels lectors, la seva integració en els autobusos i el servei tècnic.

Usuaris no habituals

El pagament amb targeta preveu donar més facilitat per accedir a l’autobús a les persones que no són usuàries habituals i que acostumen a comprar el bitllet senzill, un títol que suposa un 2% de les validacions de la xarxa de TMB.

Notícies relacionades

La venda manual de bitllets a bord dels autobusos es va suspendre amb motiu de les mesures de prevenció de contagis pel coronavirus, per evitar la proximitat entre els conductors i els passatgers.

Mentre s’implanta el pagament amb targeta bancària, TMB permetrà la venda del bitllet senzill en versió electrònica amb el telèfon mòbil a través de la TMB App, i la validació dels codis QR col·locats a l’interior dels autobusos, i que és operativa des del 17 de juny.