Registrades sis vivendes

Vuit detinguts a Barcelona per llogar pisos i convertir-los en turístics

Deixaven de pagar el lloguer i anunciaven les vivendes en plataformes sense permís dels propietaris

mossos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han portat a terme a Barcelona aquest divendres un dispositiu per desarticular una organització criminal que llogava pisos a particulars per convertir-los en turístics. El resultat, de moment, és de vuit detinguts, entre els quals hi ha els caps de l’organització. La policia no descarta més arrestos.

Segons ha informat la policia catalana, que ha difós un vídeo de l’operació a través de Twitter, la banda llogava les vivendes, deixava de pagar el lloguer i els anunciava en plataformes sense permís dels propietaris.

Els Mossos han fet des de primera hora d’aquest matí entrades a la capital catalana en un operatiu conjunt amb la Policia Nacional. En total han registrat sis vivendes, on han intervingut diners, documentació i claus de vivendes que acrediten la seva activitat il·lícita.

Aplaudiment generalitzat

La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha celebrat aquest divendres l’operació policial. En una roda de premsa, Sanz ha destacat la importància de posar «nom i cognoms» a les persones que realitzen aquestes practiques, que van en contra del dret a la vivenda de forma fraudulenta, segons ella.

Així mateix, ha demanat a les plataformes de lloguer de pisos turístics «tolerància zero amb els allotjaments il·legals i les pràctiques mafioses», i ha insistit que no els donin cobertura per no convertir-se en còmplices de la situació. 

L’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Aparturha aplaudit la lluita que la ciutat manté contra l’allotjament il·legal, després que aquest divendres els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional hagin desarticulat un grup criminal que presumptament llogava pisos i els convertia en turístics.

Notícies relacionades

La patronal ha agraït en un comunicat l’esforç de les forces policials i de l’administració i celebra el compromís de l’Ajuntament de Barcelona per un turisme legal i de qualitat.

El president d’Apartur, Enrique Alcántara, ha comentat que amb la situació actual «cal continuar treballant per erradicar la il·legalitat» i protegir el sector de la vivenda d’ús turístic que representa Apartur i que genera 5.000 llocs de treball directes.

ERC adverteix Colau que ha «de regular i no incentivar» els pisos turístics

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha advertit l’alcaldessa, Ada Colau, que la tasca del consistori ha de ser «regular i no incentivar» els pisos turístics, després que hagi ofert pagar fins a 1.200 euros al mes per cada pis turístic que passi a lloguer social.