DESBLOQUEIG

Colau pacta amb ERC la reactivació del 22@

L'ajuntament es proposa desenvolupar el pacte tancat amb els veïns i les empreses en el mandat anterior

Les prioritats són generar 60.000 llocs de treball i la creació de 4.500 vivendes al districte tecnològic

oficinas

oficinas

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Els socis del govern, Barcelona en Comú i el PSC, han tancat un pacte amb ERC, el principal grup de l’oposició, per emprendre la reactivació, fins i tot la resurrecció, del districte tecnològic, el 22@  Ada Colau, Ernest Maragall i Jaume Collboni han encapçalat aquest dimecres una compareixença en què han anunciat l’acord, que ha sigut negociat pel mateix Collboni; la primera tinenta d’alcalde, Janet Sanz, i la regidora republicana Maria Buhigas.

Els integrants d’aquesta aliança, la més rellevant d’aquest mandat, es proposen desenvolupar l’acord que es va tancar amb els veïns i les empresàries del districte durant el mandat anterior, que no va prosperar per falta d’acord polític. Els dos objectius més concrets del pla són aconseguir que l’increment de l’activitat generi 60.000 llocs de treball –mitjançant la dinamització d’un milió de metres quadrats– i la creació de 4.500 vivendes, que s’afegeixen a les previstes dècades enrere.

Votació al setembre

La modificació del Pla General Metropolità (PGM), imprescindible perquè la transformació tingui lloc, s’aprovarà al setembre, ha precisat Colau, tot i que ja en el ple municipal del juliol s’aprovarà una iniciativa que conté els eixos del projecte.

Quan al febrer es va anunciar la suspensió de llicències en part del 22@ per dissenyar el pla que ara es presenta, es partia de xifres de vivenda que s’han corregit analitzant les dades, ha afirmat Sanz. Buhigas ha remarcat que el compromís és que totes aquestes xifres es converteixin en realitat i no quedin només sobre el paper.

Notícies relacionades

Els números que el govern dona per bons són aquests: inicialment, al 22@ hi havia previstes 5.300 vivendes, 3.300 de les quals es van executar. En falten, per tant, 2.000, a les quals, segons les noves bases del desenvolupament de la zona, s’afegiran 4.200 vivendes més. La previsió és que en quatre anys es facin 6.300 pisos i que la xifra total al districte estigui per sobre de 9.500 vivendes.

El pacte del 22@  

El pla circularà sobre l’eix del pacte per a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible que el govern de Colau va tancar amb veïns i empreses en el mandat anterior, el novembre del 2018. Les entitats veïnals van donar un sí crític a aquell pacte, que preveia augmentar en almenys 4.000 vivendes públiques i de protecció el sostre residencial, desbloquejar la zona nord del 22@, la més paralitzada, i excloure la de l’àrea del Bogatell i Llacuna, que es considera inviable. L’acord entre Bcomú, el PSC i ERC, que ja va existir per paralitzar les llicències i concretar el full de ruta, avalarà tota aquesta planificació amb la modificació del PGM.