HOMENATGE ALS ESSENCIALS

La Sagrada Família reobre les portes per a sanitaris i treballadors essencials

El temple ret homenatge a les persones que han estat «en primera línia» durant la crisi sanitària

En les pròximes setmanes es prioritzarà l'entrada dels veïns, i més endavant dels turistes

sagrada familia / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’emblemàtica Sagrada Família ha reobert les portes per homenatjar la tasca dels sanitaris i dels altres treballadors essencials que han estat en primera línia durant la crisi de la Covid-19. Aquest dissabte, després de 114 dies tancat, el temple dissenyat per Antoni Gaudí comença l’obertura gradual de les instal·lacions, que comptarà amb tres fases. 

Aquest cap de setmana i el que ve, dia 11 i 12 de juliol, es prioritzaran les visites del personal sanitari dels principals hospitals de la ciutat, els agents dels diferents cossos de seguretat, el personal d’entitats socials i oenagés i a les organitzacions d’empresaris i comerciants de la ciutat. Més endavant, en la segona fase, s’obriran les portes per als residents de la ciutat. I, finalment, en la tercera fase es permetrà l’entrada de turisme local i internacional.

Aquest model de visites, més pròxim als habitants de la ciutat, es mantindrà durant un temps. Segons es detalla en un comunicat de premsa, es prioritzarà l’accés dels veïns «cada tarda dels caps de setmana, aquest model s’aplicarà fins al 31 de desembre». 

Notícies relacionades

Per això, el temple posa a disposició dels visitants un calendari de visites per reservar les entrades, disponibles a través de la seva pàgina web.

Reobertura històrica

«En cap altra ocasió, en els 138 anys d’història del temple expiatori, ni tampoc en l’etapa moderna de construcció del temple, s’havien hagut de tancar les portes durant tants dies, excepte durant els anys de Guerra Civil, de 1936 a 1939», afirmen des de l’Arxidiòcesi de Barcelona.