MOBILITAT

Barcelona obrirà un carril bici al carrer d'Aragó a l'octubre

Estarà situat al costat mar, de l'avinguda de la Meridiana al carrer de Tarragona

Barcelona n'instal·larà un altre a la Zona Franca i ampliarà voreres a Pelai i ronda Universitat

zentauroepp52684381 barcelona 08 03 2020 el carrer arag  vacio sin trafico  foto200308123910

zentauroepp52684381 barcelona 08 03 2020 el carrer arag vacio sin trafico foto200308123910

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

La crisi del coronavirus va fer que Barcelona prengués una sèrie de mesures relacionades amb la mobilitat i l’espai públic, a fi de guanyar espai per al vianant i minimitzar així el risc de contagi. Mesures que van venir determinades per una situació excepcional i que en diversos casos es consolidaran a la vista que a més de facilitar la vida al vianant mengen terreny al cotxe i, per tant, a la contaminació. Així ho ha anunciat aquest dijous l’alcaldessa, Ada Colau, que també ha informat de noves decisions, algunes de molt destacades.

La novetat principal és que el carrer d’Aragó tindrà a partir del mes d’octubre un carril bici entre l’avinguda Meridiana i el carrer de Tarragona. Un tram de 4,5 quilòmetres que permetrà creuar l’Eixample. Una idea que es materialitza quatre mesos després que l’ajuntament comencés a tancar el carrer al cotxe un dia al mes.  I dècades més tard que altres governs anunciessin la mesura, que no es va arribar a materialitzar. Colau ha explicat que s’obrirà un altre carril bici al passeig de la Zona Franca, entre la plaça de Cerdà i el carrer de Motors. La creació dels dos carrils suposa sumar vuit quilòmetres per a bicicleta a la ciutat.

Laietana i Sants-Creu Coberta es tancaran al trànsit cada cap de setmana; Gran de Gràcia, un al mes; Aragó, un al trimestre

El carril bici d’Aragó serà unidireccional i serà al costat mar. Instal·lar-lo suposarà suprimir un dels carrils de circulació actual.

Caps de setmana

A més de Colau han informat del pla la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. Sanz ha precisat que d’ara endavant es mantindrà el tancament al trànsit a la Via Laietana cada cap de setmana, de dissabte a les tres de la tarda fins diumenge a la nit, com al carrer de Sants-Creu Coberta i el passeig de Sant Joan.

Notícies relacionades

En altres casos, el veto a cotxes i motos ja no serà setmanal, com ha succeït durant la crisi sanitària. Gran de Gràcia i l’eix Fabra i Puig-Onze de Setembre es tancarà un cap de setmana al mes. Aragó guanya el carril bici però la clausura de la via al trànsit es produirà només un diumenge al trimestre. 

També es guanyarà espai de vorera al carrer de Pelai –aprofitant que està en obres– i a la ronda de la Universitat, entre altres mesures, com la d’instal·lació d’una zona verda en l’encreuament de Rocafort i Consell de Cent.