Cucuruga d'Esparreguera (Barcelona)

Tanquen una guarderia després d'un positiu de Covid-19 en un dels quatre nens del centre

El centre es va tancar preventivament fa una setmana després que es detectés febre en un menor

zentauroepp41323848 barcelona  13 12 2017  otros  juguetes  necesitamos foto de 171221103522

zentauroepp41323848 barcelona 13 12 2017 otros juguetes necesitamos foto de 171221103522 / Carlos Valbuena Junquera

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La guarderia Cucuruga d’Esparreguera (Barcelona) ha tancat després de registrar un cas positiu de Covid-19 en un dels quatre nens que assistia al centre. 

Dimarts passat, 23 de juny, es va detectar que un nen presentava febre, es va iniciar el protocol de control, aïllament i informació i ja es va tancar preventivament el centre a l’espera dels resultats, que van confirmar el positiu divendres passat. 

En un comunicat, l’alcalde del municipi, Eduard Rivas, ha fet una crida a la calma i ha explicat que «els protocols de seguretat i prevenció han funcionat de forma destacable i, gràcies a això, s’ha pogut actuar ràpidament aïllant el cas, informant les famílies i les autoritats competents». 

14 dies de quarantena

Notícies relacionades

Després de la confirmació del positiu, els nens i els mestres de la classe afectada hauran d’estar en quarantena durant 14 dies i si durant aquest temps presenten símptomes hauran d’anar a urgències i explicar que han estat en contacte amb un positiu de coronavirus. 

L’alcalde ha remarcat que aquest cas ha de servir d’«alerta» per «continuar mantenint tots els sistemes de prevenció i de seguretat actius, i per comprovar com podria ser el retorn al curs escolar el pròxim mes de setembre, quan les ràtios a les aules seran molt més altes».