nova normalitat a la Ciutadella

El Zoo de Barcelona reobre però redueix el seu aforament el 50%

El recinte, tancat des del 14 de març, recupera els casals d'estiu amb 500 menors de 16 anys inscrits

zentauroepp53886890 bcn200625185907

zentauroepp53886890 bcn200625185907

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Zoo de Barcelona ha reobert les seves portes aquest dijous, després d’haver estat tancat des del 14 de març, quan el Govern va decretar l’estat d’alarma. La reobertura al públic no implica, no obstant, que l’activitat del recinte torni al seu ritme anterior a la pandèmia. Els responsables del parc zoològic han decidit reduir el 50% l’aforament màxim permès per raons de seguretat. L’ús de mascaretes per prevenir el contagi de la Covid-19 serà obligatori en el cas que en alguna part de la visita no sigui possible mantenir la distància mínima de dos metres entre persones. És a dir, per accedir al parc serà necessari disposar de mascareta per si cal utilitzar-la.

Dins de l’anomenada ‘nova etapa de normalitat’, la direcció del parc zoològic ha iniciat el procés per obtenir el Global Safe Site i el Safe Tourism Certified, dos segells oficials que garanteixen que un recinte compleix amb els màxims protocols de seguretat per evitar la propagació de la pandèmia. A l’espera d’aquests certificats, el zoo ha instal·lat en diferents zones dispensadors de gel hidroalcohòlic, ha instal·lat plafons informatius sobre les precaucions necessàries que s’han de prendre i ha organitzat una sèrie de punts mòbils de restauració per evitar les concentracions de visitants als existents abans de la pandèmia.

La reobertura del Zoo de Barcelona ha permès també reprendre els tradicionals casals d’estiu, que es duran a terme entre el 29 de juny i el 10 de setembre, i als quals, segons la nota de premsa del parc, s’han inscrit més de 500 menors de 16 anys, edat màxima permesa per accedir-hi.

Programes solidaris

Notícies relacionades

Una de les conseqüències negatives de la pandèmia ha sigut que van quedar interromputs els programes de solidaritat del zoo, com per exemple el destinats a organitzar visites per a nens que pateixen malalties o discapacitats greus. Aquest és un projecte que es realitza de manera conjunta amb els hospitals i fundacions de l’àrea metropolitana. El propòsit és reprogramar sempre que sigui possible totes les visites d’aquest tipus que van quedar anul·lades per la Covid-19.

Durant les fases més dures de la pandèmia, els treballadors del zoo es van organitzar en dos equips sense contacte entre ells per evitar que un possible contagi i la seva consegüent quarantena deixés sense atenció els animals. Finalment no es va donar aquesta circumstància i, tret de per l’absència de públic, l’activitat al recinte animalista de la Ciutadella va continuar de manera normal. La pandèmia va coincidir en la seva fase més dura amb l’època de l’any en què es registra un nombre més elevat de parts, en ocasions d’espècies amb què treballa el zoo per procedir algun dia a la seva reintroducció en els seus hàbitats originals. Així va passar, per exemple, amb l’infantament d’una cria d’òrix blanc, animal extint al Sahel, d’on és originari i on es pretén que torni a viure en llibertat.