A menys de meitat de preu

Cotxets de nadó 'desapareguts' surten a la venda a internet

Diverses persones alerten de la sostracció de cotxets infantils d'una coneguda i cara marca

Els afectats afirmen que moltes famílies pateixen aquests robatoris tot i que els Mossos no els quantifiquen

zentauroepp53735733 soc bcn estel sole200612173345

zentauroepp53735733 soc bcn estel sole200612173345

3
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Tothom sap que es roben motos, bicicletes, cotxes, carteres, motxilles i fins i tot patinets, però ¿cotxets de nadó? Doncs també, sobretot si són de bona marca, Bugaboo per ser més específics, el ‘rolls royce’ d’aquestes cadiretes amb rodes indispensables per moure’s amb un nadó. No en va, els Bugaboo costen entre 800 i 1.200 euros a la botiga. ¿A la botiga? Doncs sí, ja que en el portal d’articles de segona mà Wallapop es poden trobar, utilitzats, per entre 200 i 500 euros. I potser aquí hi ha la clau de les desaparicions, dues d’aquestes molt recents i al barri Gòtic.

La dramaturga i actriu Estel Solé va donar la veu d’alarma a Twitter el 26 de maig. La desaparició del seu cotxet Bugaboo ha generat ja més de 100 comentaris i gairebé 2.000 retuits solidaris. Entre els seus seguidors molts suggereixen a l’escriptora que busqui a Wallapop, que molts surten allà. Però ¿com i on poden robar el cotxet del nadó?

 «Havíem baixat a Barcelona per anar a una revisió amb la meva filla petita, de dos mesos, i el meu fill gran. Al sortir, vam pujar al cotxe aparcat al carrer del Comerç, al costat del Born, i com que la nena es va posar a plorar li vaig donar el pit mentre el pare lligava el nen a la cadira del darrere. Vam arrencar i al cap d’una estona ens vam adonar que no havíem agafat el cotxet. Vam trucar de seguida al bar de davant, que els coneixem, però ja no hi era, havia desaparegut», explica Solé a aquest diari.

Primer dia després del confinament

La dramaturga va trucar a dues comissaries de policia per intentar recuperar-lo. Per sort, els Bugaboo disposen d’un número de sèrie al xassís que els fa únics, cosa que facilita la seva identificació, sobretot si algú el localitza a Wallapop i truca als Mossos per recuperar-lo, però aquest no ha sigut el cas de Solé, almenys de moment.

 «Mira que sempre porto un candau per si he de deixar la cadireta, però aquell dia em vaig despistar –va confessar la mare–. Em vaig sentir fatal perquè a més el meu fill gran estrenava la plataforma amb rodes per passejar amb la seva germana i era el primer dia que sortíem tots després del confinament».

«El que jo no m’esperava era tantes reaccions a Twitter. Crec que en aquest tema es toquen dos conceptes que ens afecten molt, els robatoris i la infància», explica l’escriptora dramaturga després d’haver comprovat que hi ha hagut altres víctimes com ella, fins i tot també a prop del Born i company de professió, que no va tardar a tuitejar.

«En el meu cas, teníem el cotxet Bugaboo en un quartet que hi ha a la porteria, tancat amb clau, però un dia van entrar, van forçar la caixa on hi havia la clau i se’l van emportar», explica a aquest diari Pau Carrió, director de teatre. «Al cap de pocs dies vam comprovar que a diversos amics havien passat el mateix, sobretot gent que els deixa a les porteries perquè la finca no té ascensor», afegeix.

També a peces

Notícies relacionades

A Carrió i la seva parella el cotxet els havia costat 1.200 euros. Com que en el seu cas els lladres es van emportar el xassís però la cadireta no, han aconseguit recompondre’l. «Un dels avantatges d’aquesta marca és que pots comprar les peces per separat, des de les rodes a qualsevol accessori», indica. Una bona idea que malauradament poden aprofitar també els lladres per comercialitzar els components dels vehicles sostrets.

Fonts dels Mossos van indicar a aquest diari que manquen de les dades referides al nombre de sostraccions de cotxets de nadó, ja que no es detallen en les seves estadístiques. Tot i així, recomanen denunciar i trucar al 112 si detecten el vehicle infantil a la venda a internet.

Temes:

Robatoris