REGULACIÓ CIUTADANA

Menys taxis al carrer a Barcelona després de l'estat d'alarma

Sindicats i IMET acorden que no circulin tots els vehicles per garantir la feina

zentauroepp53702432 barcelona 09 06 2020 la patronal del taxi quieren un plan de200609155108

zentauroepp53702432 barcelona 09 06 2020 la patronal del taxi quieren un plan de200609155108 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Élite Taxi, l’associació més representativa del sector del taxi de Barcelona, i l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) han pactat continuar regulant l’oferta de taxis a la ciutat després de l’estat d’alarma.

L’acord contempla que a partir del dilluns, 22 de juny, i durant dues setmanes, podrà sortir a treballar el 60% de la flota i que a partir de la tercera, i durant dues setmanes més, sortirà el 70%, mentre que els caps de setmana circularà el 50% a partir d’aquest pròxim. Aquest divendres podran sortir totes les llicències excepte les acabades en 9 i 0.

«Aquest acord no és el que volíem, però garanteix que a partir de dilluns no hi hagi 8.000 taxis als carrers i ens dona temps per armar millor una regulació conforme a la situació extraordinària en la qual ens trobem», ha assenyalat Élite.

Dies festius intersetmanals anul·lats

L’associació ha explicat que durant les dues pròximes setmanes treballaran juntament amb la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona «per trobar el camí jurídic correcte i segur per mantenir les mesures del 60%, tot i que segons el que anem veient en la desescalada tot pot canviar».

Notícies relacionades

Una altra de les mesures anunciades és que els dies festius intersetmanals de 2020 quedaran anul·lats, segons ha explicat, «per poder aplicar aquestes mesures extraordinàries urgents».

Quant als vehicles de lloguer amb conductor (VTC), Élite Taxi ha assenyalat: «Esperem veure les VTC molt aviat amb els adhesius dels seus descansos obligatoris ben col·locats i el registre electrònic de serveis modificat i actiu, després de la sentència que la invalidava per les dades personals dels usuaris».