Polèmica a Badalona

L'oposició acusa Albiol de saltar-se el confinament per veure la Penya

L'ajuntament defensa que va ser un viatge per treball a València en representació del consistori

ERC el compara amb el cas de l'exalcalde socialista Álex Pastor, que va ser detingut ebri al volant

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol  da una r180611205051

zentauroepp43457876 badalona 23 05 2018 barcelona xavier garc a albiol da una r180611205051 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La decisió de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, d’acudir al partit de bàsquet entre el Barcelona i el Club Joventut que es va disputar dimecres a València ha aixecat polèmica entre les forces polítiques de l’oposició, que l’acusen d’haver-se saltat el confinament.

La controvèrsia ha esclatat després que el líder local d’ERC, Àlex Montornès, publiqués un tuit en el qual considerava un «error» que Albiol s’hagués traslladat fins a València per veure el partit de la Penya i ho comparava amb el cas de l’exalcalde socialista Álex Pastor, que va ser arrestat conduint ebri durant el confinament, informa Efe.

Albiol respon que «està permès»

Albiol va respondre aquest mateix missatge de Twitter recordant-li que «els desplaçaments per treball estan permesos».

No obstant, aquest argument no ha acontentat els republicans, que en un comunicat han exigit «explicacions» al PPC perquè aclareixi els motius pels quals Albiol i el primer tinent d’alcalde, Juan Fernández, van assistir «a un partit de bàsquet fora de la regió sanitària que era a porta tancada per evitar la propagació del virus».

ERC creu que no té justificació

ERC ha insistit així en l’«error» que Albiol «no hagi respectat les normes establertes per a la fase 2 del desconfinament», en la qual es trobava Badalona, i ha considerat que no «es pot confondre la immunitat a la Covid-19 amb la impunitat cap a les mesures de protecció».

«L’assistència a aquest partit de bàsquet no té cap justificació. La Penya sap que sempre ha comptat amb el suport d’aquest consistori i que aquest desplaçament no afegia cap element imprescindible per a l’assistència de l’alcalde en un context com l’actual», ha emfatitzat Montornès.

El PSC demana explicacions

El grup socialista també s’ha sumat a les crítiques i el seu regidor, Christian Carneado, ha sol·licitat a l’Ajuntament que tramiti un conjunt de preguntes relacionades amb el viatge a València perquè l’executiu les contesti per escrit.

Entre altres qüestions, els socialistes demanen que el govern municipal aclareixi si el viatge va ser privat o institucional, per quin motiu no constava a l’agenda pública d’Albiol i si es va fer amb cotxe oficial.

També demanen conèixer quants treballadors del consistori van acompanyar l’alcalde, el detall de les despeses del viatge, si existeix un informe jurídic previ que avali el trajecte i per què no es va comunicar públicament.

Guanyem parla d’«abús de poder»

Notícies relacionades

Per la seva part, la líder de Guanyem Badalona en Comú, Dolors Sabater, ha titllat d’«intolerable» l’«abús de poder del càrrec d’alcalde» que, segons el seu parer, ha comès Albiol ja que, ha recordat, «no és entrenador, ni massatgista, ni delegat de l’equip, ni ha anat per cobrir cap necessitat de ningú».

L’edil dels comuns, Rosa Trenado, i el de JxCat, David Torrents, també han censurat els fets, que han descrit com una «falta de respecte» per «saltar-se el confinament».