INDAGACIONS JUDICIALS

Marín col·labora amb la jutge en el cas de possibles irregularitats a l'Hospitalet

L'alcaldessa ha entregat la documentació sobre el Consell Esportiu que li va fer arribar Jaume Graells via 'e-mail'

La justícia mira d'aclarir si l'ens va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestiona

zentauroepp53712753 pla mitj  de la presidenta de la diputaci  de barcelona  n r200617195930

zentauroepp53712753 pla mitj de la presidenta de la diputaci de barcelona n r200617195930 / Estefania Escola

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha mostrat la seva disposició a col·laborar amb la justícia en «les actuacions que es duguin a terme als efectes d’aclarir els fets i les possibles responsabilitats» en la investigació en marxa sobre les presumptes irregularitats en el Consell Esportiu de la ciutat. Així ho va expressar després d’entregar als jutjats la documentació que Jaume Graells, el regidor del PSC que va presentar la denúncia sobre les presumptes irregularitats del Consell Esportiu, va facilitar a Marín via correu electrònic.

Juntament amb els documents, Graells va sol·licitar a l’alcaldessa que el consistori dugués a terme una investigació interna. No obstant, Marín al·lega que el govern municipal no pot emprendre una investigació interna sobre les presumptes irregularitats en el Consell Esportiu a l’haver-hi una investigació judicial en curs.

Així, Marín va dipositar la informació que li va fer arribar Graells a l’entendre que «tenen relació amb les diligències prèvies» sobre el cas. En resposta al correu enviat per Jaume Graells, Marín ha insistit que no pot dur a terme una investigació interna a l’haver-se judicialitzat el cas, mentre afirma que va fer arribar «immediatament» la documentació a seu judicial «que és on ha de ser aquesta documentació i no circulant per correus electrònics».

Accés a la informació

Notícies relacionades

La setmana passada, la Policia Nacional va registrar la seu del Consell Esportiu de l’Hospitalet i va detenir-ne el president, Eduard Galí, i el segon tinent d’alcalde de l’ajuntament i primer secretari del PSC de l’Hospitalet, Cristian Alcázar, així com al regidor d’Esports, Cristóbal Plaza, que aquest dimecres ha renunciat al seu lloc de govern, arran de la denúncia presentada per Graells. El mateix Graells també va presentar la seva dimissió com a tinent d’alcalde i va criticar el PSC per deixar-lo «sol».

La jutge investiga si el consell esportiu –entitat privada dedicada a la promoció de l’esport escolar, la comissió directiva del qual està formada per sis persones designades pel consistori– va destinar a finalitats particulars alguns dels ajuts públics que gestiona, i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa.