anuncia un pla de regeneració

Albert Batlle, sobre Ciutat Vella: «Tenim un problema greu»

Estudia incorporar un nou equipament per a la Urbana a l'antiga seu del Consell Comarcal del Barcelonès

zentauroepp53500417 raval200603124758

zentauroepp53500417 raval200603124758 / David Zorrakino

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, s’ha compromès a actuar al districte de Ciutat Vella per reforçar la presència policial i els serveis socials perquè, al seu parer, fan falta actuacions més de fons: «Tenim un problema greu».

Ho ha dit durant la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció d’aquest dimecres arran d’una proposició de JxCat, que s’ha aprovat per unanimitat i que demana treballar, amb el consens veïnal, social i polític per trobar noves estratègies per «millorar la seguretat i la convivència de Ciutat Vella».

En aquest sentit, Batlle ha destacat que ja s’han generat espais de diàleg amb els veïns per compartir el diagnòstic i recollir propostes que s’estan analitzant per aportar solucions concretes: «Ciutat Vella ha de ser una missió compartida i necessita un abordatge integral des de totes les dimensions i generant els consensos necessaris».

300 agents

Ha assegurat que faran els reforços policials que s’hagin de fer i que a finals de juliol s’hauran incorporat prop de 300 agents d’una nova promoció de la Guàrdia Urbana, i ha destacat la coordinació entre Mossos d’Esquadra i la policia barcelonina, una relació que es troba en un «moment dolç».

«No busquem miracles, no n’hi haurà. Hi ha d’haver treball continuat en una situació que ens preocupa», ha afirmat, i ha explicat que aquest dimarts es va reunir amb el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, per traslladar-li com s’està vivint la recuperació de la normalitat a la ciutat des del punt de vista de seguretat.

L’oposició ha insistit a anar més enllà d’un pla de xoc i abordar polítiques transformadores i plans específics per «tallar el risc de greuge d’una de les principals problemàtiques» de la ciutat.

En la mateixa comissió, el Govern municipal ha acceptat un prec de JxCat que reclama que es destini l’antiga seu del Consell Comarcal del Barcelonès a crear un nou equipament per a la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella per poder instal·lar diversos operatius «que ja no tenen cabuda a l’actual seu de la Rambla».

Batlle ha remarcat que estan treballant en això des de l’inici del mandat, quan van conèixer la possible disponibilitat d’aquest espai, i que no només s’ha abordat la necessitat d’incorporar aquest equipament sinó l’ús que se li ha de donar.

Sala de comandament

Així mateix, ha afirmat que també els preocupa el futur de la Sala Central de Comandament de Barcelona, situada al carrer de Lleida, i que han pensat en la possibilitat de poder destinar aquest equipament a l’antiga seu del Consell Comarcal del Barcelonès.

Notícies relacionades

Tot i així, ha remarcat que l’objectiu és incorporar-lo al patrimoni municipal per destinar-lo a funcions de prevenció i seguretat, i ha assenyalat que el programa funcional s’establirà en el seu moment.