Moviment global

Una manifestació antiracista reuneix 200 persones al centre de Barcelona

Cartells contra Cristòfor Colom entre els assistents a una protesta que ha transcorregut sense incidents

La marxa, no comunicada, passa davant l'estàtua del navegant i acaba a les tres de la tarda a la plaça de la Universitat

zentauroepp53754080 mani antiracista colon200614142754

zentauroepp53754080 mani antiracista colon200614142754 / JOSEP LAGO

1
Es llegeix en minuts
PERIÓDICO

Uns 200 manifestants, segons fonts municipals, han recorregut aquest diumenge carrers de Barcelona en solidaritat amb la protesta antiracista global nascuda als Estats Units després de la mort violenta de George Floyd per part d’uns policies. La marxa d’aquest migdia no estava comunicada i s’ha desenvolupat sense incidents. S’ha dissolt poc abans de les tres de la tarda a la plaça de la Universitat. 

Els manifestants han lluït cartells en suport als ciutadans afroamericans que han mort recentment en mans de les forces de seguretat dels Estats Units, com el mateix Floyd o la jove Breonna Taylor. Aquest cap de setmana ha dimitit la cap de la policia d’Atlanta després que afloressin imatges de l’última víctima d’una actuació policial amb resultat de mort, Rayshard Brooks. Aquestes imatges mostren com va ser abatut a trets quan fugia de dos agents a qui va prendre una pistola elèctrica durant un forcejament. 

Notícies relacionades

El grup de persones que s’han manifestat per Barcelona han lluït també missatges en contra de Cristòfor Colom, que han aixecat sota l’estàtua del final de la Rambla, per criticar un descobriment d’Amèrica que va ser, segons mantenen els que rebutgen qualsevol homenatge al navegant, un genocidi dels habitants que ja vivien al continent.