On Catalunya

desescalada complexa

Barcelona amplia el control d'aforament per evitar noves aglomeracions a les platges

playa / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán

El primer dia festiu des que es van obrir les platges al bany recreatiu i el bon temps estan actuant com un imant al litoral de Barcelona, que avui diumenge ja presenta una afluència entorn del 40-60% en la majoria dels seus trams des de les 10.30 hores. De fet, la platja de Sant Sebastià ja ha arribat a una ocupació que s’acosta al 80%, considerada alta i de nivell taronja en el sistema de mesurament que fa servir l’ajuntament, cosa que porta a aconsellar als seus usuaris que es redistribueixin cap a altres zones.

Malgrat les aglomeracions que es van produir ahir a la tarda i que van obligar a tancar quatre platges al districte de Sant Martí, com va avançar aquest diari, els banyistes avui estan arribant a la platja molt abans. 

De moment, només la platja del Somorrostro tenia desplegat ahir un subtil acordonament (d’estaques i cordes) per establir control d’aforament amb punts d’accés, tot i que precisament està sent la platja menys freqüentada tant ahir com avui, ja que encara mostra algunes seqüeles dels temporals. No obstant, vista la massificació de dissabte en diversos punts, l’ajuntament ha decidit fer extensiva aquesta fórmula (inicialment prevista per a les quatre platges de Ciutat Vella en el termini de dues setmanes) també a les de Sant Martí, excepte la de Llevant, que ja té punts d’entrada per les seves característiques. 

Notícies relacionades

D’aquesta manera, és més fàcil tallar l’accés quan el nivell d’ocupació comença a ser alt. Ahir, quan es va arribar al nivell vermell d’alta ocupació, la Guàrdia Urbana va haver d’actuar d’urgència tancant accessos amb cinta policial, cosa que va complicar i va alentir el control d’aquests trams.

De moment, aquest matí tant aquesta com la Nova Mar Bella i el Fòrum són els trams més tranquils (aforament per sota del 40% de capacitat).  L’ajuntament aconsella visitar la web informativa abans d’acudir-hi, en què s’informa del nivell d’ocupació de cada platja i el seu estat. El bany avui està permès en tot el litoral, amb banderes verdes, i només groga de precaució al Fòrum.