JUNTA DE PORTAVEUS

Els regidors tornen en grup reduït al ple de Barcelona

L'ajuntament acorda que 15 dels 41 edils acudeixin divendres físicament al consistori

zentauroepp53260855 colau200429142432

zentauroepp53260855 colau200429142432 / AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - BETE

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

El ple que l’Ajuntament de Barcelona celebrarà aquest divendres presentarà una novetat significativa i en la línia de la desescalada que la població va executant per fases a mesura que remeten el nombre de contagis i i el de morts pel coronavirus: serà semipresencial.

Dels 41 regidors que integren la plantilla de polítics municipals, 15, inclosa l’alcaldessa, Ada Colau, podran estar asseguts a la sala de plens, que porta el nom de Carles Pi i Sunyer.

Notícies relacionades

La proporció d’aquesta presència anirà en funció de la representació de cada grup. Barcelona en Comú, ERC i el PSC, amb deu regidors en els dos primers casos i vuit en el dels socialistes, podran designar tres dels seus regidors perquè estiguin físicament en la reunió del consell plenari. Junts per Catalunya i Ciutadans, amb cinc i quatre edils, respectivament, podran enviar dos representants de cada un dels grups, i Barcelona pel Canvi i el PP, tots dos amb dos regidors, podran asseure’n un a la sala Carles Pi i Sunyer. La resta d’edils seguiran la sessió de manera telemàtica, tot i que està previst que hi pugui haver relleus entre edils a la sala de plens si algun grup ho creu necessari.

L’anterior ple

En l’últim ple ordinari, celebrat el 29 d’abril, el primer que es va fer des que va començar el confinament, la presència va ser majoritàriament telemàtica. Només Colau; el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i els regidors Jordi Martí i Gemma Tarafa van estar físicament a l’ajuntament, a la sala Lluís Companys, on acostumen a comparèixer davant els mitjans de comunicació els responsables del govern municipal. El tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, també es va desplaçar fins a la plaça de Sant Jaume i era al seu despatx.