Els Mossos blindaran la plaça d'Artós per impedir la manifestació contra el Govern

Denunciades almenys sis persones que han persistit en la seva intenció de manifestar-se malgrat els avisos de la policia catalana

Les mesures de distanciament social decretades per l'estat d'alarma prohibeixen qualsevol concentració en la via pública

zentauroepp53429870 mossos200515200636

zentauroepp53429870 mossos200515200636 / GUILLEM SANCHEZ

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han activat un dispositiu per blindar la plaça d’Artós, al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, i impedir que es dugui a terme una concentració prevista per a les vuit de la tarda en contra de les mesures preses pel Govern de Pedro Sánchez contra el coronavirus. Segons sembla, es tractaria d’una convocatòria que replica la protesta del carrer de Núñez i Balboa a Madrid, segons fonts policials consultades per aquest diari.  

Al final una trentena de persones s’han deixat veure per la zona, la majoria amb banderes espanyoles. Els Mossos han informat als manifestants que la protesta no podia celebrar-se. Almenys sis han persistit en la seva intenció de manifestar-se malgrat les advertències i han acabat sent identificades i denunciades sense que s’hagin produït situacions de tensió. 

Notícies relacionades

La concentració no ha sigut comunicada a la Delegació del Govern a Catalunya. En cas d’haver sigut notificada, tampoc hauria pogut rebre un informe favorable a la seva celebració ja que la declaració de l’estat d’alarma per contenir la pandèmia prohibeix les concentracions en la via pública com una mesura per prevenir el contagi. Entre els efectius activats pels Mossos hi havia antiavalots de la Brigada Mòbil. 

 

Temes:

Coronavirus