recital cancel·lat

L'oposició demana la compareixença de Colau pel fiasco del concert dels balcons

Els grups volen que l'alcaldessa informi sobre la contractació de l'esdeveniment televisat 'Barcelona, ens en sortirem,'

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els grups municipals JuntsxCat, ERC, Cs, PP i BxC reclamen la compareixença de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en comissió extraordinària per informar sobre la contractació del concert dels balcons. Ahir, dissabte, l’ajuntament va suspendre l’esdeveniment televisat després que 10 dels 22 artistes, entre ells Manolo García, Sopa de Cabra i Txarangoes donessin de baixa al considerar exagerats els diners públics invertits, uns 200.000 euros.

Els portaveus dels cinc grups han registrat una petició conjunta perquè l’alcaldessa expliqui els procediments seguits per l’ajuntament de cara a l’organització del concert col·lectiu ‘Ens en sortirem’, finalment suspès, així com el detall i el desglossament de les despeses previstes.

A més, sol·liciten la informació de «quin organisme de l’ajuntament va ser el responsable de fer la contractació o el conveni d’aquest esdeveniment», a l’expedient del qual els grups municipals sol·liciten accés.

El concert als balcons i terrats ‘Barcelona, ens en sortirem’, que dissabte 9 de maig volia transmetre un missatge d’agraïment a la ciutadania i brindar un homenatge a la cultura després de mes i mig de confinament, va ser suspès ahir després de la polèmica generada després que grups com Txarango, Sopa de Cabra i Stay Homas, així com les artistes Clara Peya, Lidlami i Suu, declinessin participar perquè estaven en contra que el consistori pagués 200.000 euros per l’organització de l’esdeveniment en plena crisi sanitària.

Producció d’El Terrat

Ni tan sols l’anunci que els 200.000 euros del pressupost contemplat finalment no anirien a càrrec de l’ajuntament, sinó de la productora El Terrat i Mediapro, no va ser suficient per salvar el recital.

Notícies relacionades

Aquest dissabte Colau va anunciar la suspensió lamentant «el malestar que ha generat la proposta a una part del sector cultural».