crisi sanitària

Barcelona perd 200 milions d'euros pel coronavirus

Colau anuncia que l'ajuntament ja ha gastat de manera extraordinària 10 milions

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha explicat en una entrevista a ‘Betevé’ que la ciutat estima perdre uns 200 milions d’euros a causa de la crisi del coronavirus. Aquesta dada, extreta d’una primera estimació, s’explica per la la disminució d’ingressos provinents de diferents impostos. Per la taxa turística, per exemple, es preveu deixar d’ingressar 40 milions.

L’alcaldessa ha explicat que avui s’ha reunit amb els caps dels grups municipals per compartir els primers càlculs de despeses extraordinàries per fer front a l’emergència sanitària i social i a la reducció d’ingressos municipals per la caiguda de l’activitat econòmica i els ha plantejat la necessitat de «reajustar» el pressupost municipal del 2020 i «reorganitzar prioritats».

A més, Colau ha destacat que, només el primer mes d’emergència pel coronavirus, l’ajuntament ha gastat ja de manera extraordinària 10 milions d’euros en ajuts d’alimentació i allotjament als més vulnerables.

Notícies relacionades

L’alcaldessa de Barcelona ha demanat també a l’Estat un nou marc pressupostari i d’endeutament que permeti un relaxament de la despesa i del dèficit municipal perquè els ajuntaments puguin contribuir a reactivar l’economia.  Sobre l’aixecament del confinament total a partir de dilluns que ve, 13 d’abril, l’alcaldessa de Barcelona ha explicat que ha demanat al president Pedro Sánchez un esforç pedagògic perquè la majoria de la població «entengui que ha de seguir confinada a casa» i que el nou decret especifiqui clarament que no es poden fer obres privades que no siguin essencials.

Per a Colau, dilluns Barcelona tornarà a la situació del primer decret d’alarma, amb el transport públic al 50%, l’activitat de la ciutat reduïda i amb el personal de l’ajuntament que no és de serveis essencials teletreballant.