JUNTA DE PORTAVEUS

Barcelona celebrarà plens telemàtics el 17 i el 30 d'abril

El primer serà monogràfic sobre la crisi del Covid-19 i el segon, ordinari

La junta de portaveus fixa també reunions plenàries dels districtes al maig

zentauroepp52061977 colau feliz200131130338

zentauroepp52061977 colau feliz200131130338 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’oposició municipal, que ja habitualment té un paper secundari i de difícil destacar, perquè així és la vida als ajuntaments, ha vist com la crisi sanitària la deixava absolutament arraconada. Diversos grups van protestar per això i van reclamar la celebració d’un ple, després que se suspengués el de març. La junta de portaveus del consistori barceloní s’ha reunit aquest dimarts i ha fixat un calendari ajustat a la realitat del confinament a què han portat les precaucions contra el Covid-19.

Finalment, se celebrarà un ple extraordinari sobre la crisi del coronavirus el 17 d’abril i un ple ordinari el 30 d’abril. Seran dues reunions telemàtiques del plenari, si bé en algun no es descarta que l’alcaldessa, Ada Colau, i els caps de grup, estiguin físicament a l’Ajuntament.

Abans del ple del 30 d’abril se celebrarà una única comissió prèvia, quan normalment ho fan algunes sectorials durant una setmana. A principis de maig, els districtes celebraran els seus plens.

Protesta de l’oposició

Els grups de l’oposició han criticat l’actitud del govern per considerar que ha actuat sense escoltar els seus rivals. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, que ha recordat que fa 39 dies que Barcelona no celebra un ple, ha explicat que no s’ha arribat a un acord, que els grups de l’oposició només han pogut «opinar» i que no s’ha pogut votar cap proposta. Coronas ha afirmat que el portaveu del govern, el regidor Jordi Martí Grau, ha recordat que és potestat de l’alcaldessa, Ada Colau, decidir si hi ha plens i quan.

Notícies relacionades

Coronas ha considerat que s’ha «menyspreat» l’oposició, ja que Martí els ha dit que tindrien una resposta en 48 hores i que després els ha anunciat ràpidament les dates dels plens: «Entenem que tenien la decisió presa. No tenia sentit convocar la junta de portaveus.

Un comunicat de Junts per Catalunya titlla de «prepotent i de menyspreu» l’actitud de Martí per no permetre que es votés cap proposta, si bé es felicita en el mateix text perquè el govern hagi admès la seva demanda de celebrar els plens. Els postconvergents denuncien que Colau i els seus socis del PSC només volien celebrar un únic ple, l’extraordinari.