Mercè i festes d'estiu

Colau admet que els actes massius seran «els últims que s'autoritzaran»

L'alcaldessa de Barcelona ha insistit que «entre el confinament total i reprendre les activitats normals passaran mesos»

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705

zentauroepp52972400 coronavirus colau200330174705 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

L’alcaldessa de BarcelonaAda Colau, ha admès aquest divendres que els actes massius com les Festes de la Mercè o les festes majors d’estiu, que comporten una gran concentració de persones, seran «els últims que s’autoritzaran» abans de recuperar la normalitat una vegada superada la crisi sanitària.

En una entrevista de RAC1, l’alcaldessa ha assegurat que la celebració d’aquests esdeveniments massius «seran l’últim senyal de normalitat», i ha celebrat que festivals com el Primavera Sound hagi reprogramat la seva celebració a finals d’estiu. Ha insistit que hi haurà una «llarga fase de transició» per començar a recuperar l’activitat habitual, i ha demanat a les autoritats posar-se d’acord a establir un permís perquè els nens puguin sortir al carrer de manera ordenada almenys un moment al dia.

«Això no és cosa ni d’una setmana ni de dues, i entre el confinament total i reprendre les activitats normals, passaran mesos», ha afirmat Colau, que ha advertit que s’hauran de mantenir les distàncies fins que no hi hagi una vacuna i que és possible que es plantegi una rebaixa d’aforaments.

Notícies relacionades

Preguntada per si l’ajuntament contempla una reducció en les dietes o en el sou, Colau ha recordat que el consistori no té dietes de desplaçament, com el Parlament –que s’ha plantejat donar les dietes de desplaçament a la lluita contra el Covid-19–, i ha dit que ho poden plantejar en l’àmbit de la Diputació de Barcelona i de l’àrea metropolitana, i que ella «ja fa temps» que ha renunciat a aquestes dietes.

També ha valorat positivament que en l’àmbit estatal i a la Generalitat s’eliminin aquestes dietes, tot i que ha advertit que és un acte simbòlic perquè «no serà la gran solució ni resoldrà grans coses», per la qual cosa, en aquest sentit, ha reclamat uns pressupostos forts, ha dit.