MESURA DE PREVENCIÓ

BCN desinfecta els contenidors dels barris més fuetejats pel coronavirus

El consistori recorda que les llars amb malalts han d'utilitzar bosses hermètiques i dipositar-les en la fracció de restes

zentauroepp52995501 bcn contenedores200401153438

zentauroepp52995501 bcn contenedores200401153438

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els serveis de neteja de la ciutat de Barcelona van reforçar la neteja i desinfecció en els entorns de mercats municipals, supermercats, ambulatoris i farmàcies quan va començar la crisi sanitària del coronavirus. Ara també es netegen amb una solució d’hipoclorit sòdic els contenidors dedicats a la recollida de residus domèstics.  

Vuit equips especialitzats en la neteja i desinfecció dels contenidors han començant avui als barris d’Horta-Guinardó, Sant Andreu i Nou Barris, tres dels districtes més castigats pel coronavirus. En total, uns 2.400 contenidors seran desinfectats cada dia com a mesura de prevenció. Aquesta acció arribarà a la resta dels barris de la capital catalana, han avançat fonts municipals, de forma progressiva en els pròxims dies.

L’ajuntament ha demanat a la ciutadania la màxima col·laboració amb els serveis de neteja. Això implica principalment col·locar les bosses d’escombraries dins dels contendores i no baixar residus voluminosos (el servei de recollida de mobles i trastos vells va ser suspès temporalment). «Ha baixat un 75%, però encara tenim un 25% de gent que continua baixant els mobles. Necessitem que aquests trastos no es baixin perquè és un punt de contagi possible», ha dit el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia.

També ha recomanat augmentar la recollida selectiva a la llar per intentar reduir al màxim la fracció resta, evitar també ús de plàstics d’un sol ús i, sobretot, reduir al màxim la generació de residus amb estratègies com la compra responsable i la cuina d’aprofitament.

En barris amb recollida sense contenidors és fonamental complir amb els horaris establerts (de 20.00 a 22.00 hores), remarquen les mateixes fonts, i al nucli antic de Sarrià, on funciona el ‘porta a porta’, és obligatori complir el calendari del servei de recollida.

Bosses hermètiques en llars amb el Covid-19

Notícies relacionades

En cas de persones amb el Covid-19 a la llar, seguint les recomanacions de l’Agència Catalana de Residus, l’ajuntament ha recordat les pautes bàsiques per al correcte tractament dels residus domiciliaris sense córrer riscos. Aquesta persona ha d’utilitzar un cub específic per dipositar el seu material d’un sol ús (guants, mocadors, mascaretes) i altres residus. La bossa hauria de tenir un tancament hermètic i s’ha de tancar a casa. Aquesta bossa es posarà en una segona bossa i es llançarà exclusivament al contenidor gris, de restes, i en cap cas en els utilitzats per recollir altres fraccions de manera separada (orgànica, envasos, paper i vidre).