CIUTAT FANTASMA

VÍDEO | Imatges en blanc i negre de la Barcelona confinada

gregory beals / periodico

1
Es llegeix en minuts

Barcelona en espera. Així es titula un vídeo amb imatges en blanc i negre dels carrers i places de la capital catalana. Un recorregut que comença als carrers del Gòtic, amb els coloms engolint molles al seu aire, i acaba a la platja, amb l’icònic hotel W al fons. El responsable d’aquest espectacular passeig per la ciutat confinada és Gregory Beals, corresponsal de Dailly Beast.

Notícies relacionades

La sempre bulliciosa plaça Reial i el freqüentat passeig de Lluís Companys també apareixen al vídeo, però deserts. «Cada dia la ciutat es torna més buida. No és un poble fantasma sinó una ciutat en espera», explica Beals, que recorda que la densitat de Barcelona és una mica més elevada que a Nova York.   «Em costa recordar el carnaval dels dracs que il·luminen els carrers amb foc, els bateries creant ritme del no-res. Tanco els ulls per recordar les torres humanes davant l’ajuntament», assegura el corresponsal, amb referència a festa  tradicionals i multitudinàries com els correfocs i els castells.

Barcelona, com tantes altres ciutats, mostra aquests dies un aspecte inèdit després de la declaració de l’estat d’alarma per part del Govern central. «Pràcticament no hi ha ningú als carrers. Només ocasionalment un home o una dona passejant un gos. Una persona sense llar a un banc al costat del mar. Tot sembla moure’s amb alentiment», apunta.

Temes:

Coronavirus