PEL CORONAVIRUS

Tancades les fonts d'aigua potable de 51 parcs metropolitans de Barcelona

Les persones sensesostre s'hauran de dirigir als ajuntaments

icoy38203895 barceloneando fuente170428163647

icoy38203895 barceloneando fuente170428163647 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), d’acord amb tots els ajuntaments, ha deixat fora de servei totes les fonts públiques d’aigua potable situades als 51 parcs de 33 municipis que gestiona directament.

En un comunicat, l’AMB explica que l’objectiu de tancar aquestes fonts és frenar el contagi del Covid-19i «s’ha pres perquè el seu ús comunitari augmenta el risc que s’encomani la malaltia, ja que hi ha contacte amb les mans i la boca».

Els sensesostre hauran d’anar a l’ajuntament

Les persones sense llar que utilitzen habitualment les fonts i que es vegin afectades per aquesta mesura s’han de dirigir als seus ajuntaments, puntualitza l’AMB, que garanteix la qualitat i seguretat del subministrament d’aigua a les llars.

Notícies relacionades

Una vegada superat el període de risc de contagi del coronavirus i abans que es puguin tornar a utilitzar, l’AMB netejarà i desinfectarà les fonts i les instal·lacions dels voltants, seguint el procediment habitual en casos d’interrupcions temporals de funcionament.

El tancament de fonts d’aigua potable als parcs metropolitans de Barcelona se suma a altres accions preventives com la clausura dels sis parcs que tenen tancament perimetral i la prohibició d’accés a totes les zones de jocs infantils de 44 parcs més.