MESURES DEL CONSISTORI

BCN retarda el cobrament de l'IBI al juliol i la taxa de terrasses a l'octubre

El consistori prorroga els seus tributs més enllà del final del decret d'alarma

undefined51417871 barcelona 17 12 2019  terrasses de les rambles tema pujada d200130191532

undefined51417871 barcelona 17 12 2019 terrasses de les rambles tema pujada d200130191532 / ANGEL GARCIA

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust

Quan el confinament feia unes hores que estava oficialment vigent, el passat 16 de març, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar, per boca del primer tinent d’alcalde, Jaume Collbonique s’ajornaria el cobrament d’impostos municipals i que es replantejarien alguns pagaments tenint en compte que l’aturada obligada de l’economia obligava a suspendre les activitats de molts professionals. Aquest dijous, el consistori ha precisat els seus plans sobre això.

L’impost sobre béns immobles (IBI), que en el cas dels que no el tinguin domiciliat s’havia d’abonar abans del 4 de maig, podrà pagar-se ara fins al 3 de juliol. Els que tenen el rebut domiciliat, fraccionat per trimestres, veuran com el segon termini se’ls cobra aquell mateix dia, el 3 de juliol. Als qui hagin domiciliat per primera vegada l’impost també se’ls cobrarà aquell dia.

Qui ho vulgui, podrà pagar segons el calendari preexistent. Si prefereix esgotar el nou termini, tot i que el rebut consti fora de data, es podrà abonar la quantitat en oficines de Caixabank, el BBVA, Bankia o el Banco Santander, o mitjançant els serveis ‘online’ d’aquestes entitats.

Impost sobre vehicles

En el cas de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, el termini de pagament es manté en la data prevista en el cas dels que tinguin els rebuts domiciliats, el mateix 3 de juliol, que passa a ser l’última possible per al pagament dels que no l’hagin domiciliat, que fins ara tenien el 15 de juny com a dia màxim.

Terrasses de la plaça Reial. / ALBERT BERTRAN

La taxa de terrasses és probablement el cas més controvertit. No només perquè el sector de la restauració va viure amb summe desgrat que el govern d’Ada Colau l’apugés substancialment al pactar els pressupostos amb ERC. També perquè en aquestes dates de confinament les terrasses no existeixen: quants barcelonins pensen en el final de l’aïllament per anar a prendre una canya en una terrassa.

Devolució per les terrasses

Notícies relacionades

Collboni va afirmar el 16 de març que es tindria en compte aquest període per reduir el cobrament de la taxa descomptant el període en què els bars i restaurants han hagut de tancar les portes en funció del decret d’alarma.

 Ara, el consistori anuncia que tant els rebuts domiciliats com els no domiciliats es poden pagar fins al mes d’octubre. D’aquesta forma es guanya temps per concretar els descomptes corresponents. Els que ja hagin pagat la taxa de terrasses podran demanar que se’ls torni la part que correspon al període sense activitat. Es pot sol·licitar mitjançant la web de l’Ajuntament.