MESURA EXCEPCIONAL

El transport públic reduirà la seva oferta fins a un 50% el cap de setmana a Catalunya | Coronavirus

El metro unifica el seu horari de dilluns a diumenge i deixa de donar servei a mitjanit

zentauroepp52837319 coronavirus metro barcelona200318143047

zentauroepp52837319 coronavirus metro barcelona200318143047 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El servei de transport públic diürn i nocturn a Catalunya durant aquest cap de setmana es reduirà entre un 33% i un 50% del que és habitual els dissabte i els diumenge, una mesura adoptada per frenar la propagació de la pandèmia de coronavirus.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat ha informat a través d’un comunicat que Metro de Barcelona, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Tram i els autobusos urbans i interurbans de l’àrea de Barcelona reduiran la seva oferta diürna a la meitat del que és habitual els caps de setmana. Amb tot, el servei de transport públic s’adaptarà «a les circumstàncies i demanda inusuals».

La disminució d’expedicions i freqüències, puntualitza el comunicat, anirà «en funció de cada operador i de cada línia», de manera que sempre es garanteixi que l’ocupació no supera un terç de la capacitat dels vehicles, motiu pel qual algunes línies o franges horàries podran reforçar la seva oferta.

Notícies relacionades

El servei nocturn de busos, tant els metropolitans de l’AMB com els serveis interurbans de la Generalitat, també serà del 50% les nits de divendres, dissabte i diumenge, una reducció que ja es va aplicar dissabte passat després de la declaració de l’estat d’alarma.

«Horari especial» al metro

Metro, FGC i Tram finalitzaran el servei nocturn la mitjanit de divendres i la de dissabte. En aquest sentit TMB ha informat aquest matí que avui entra en vigor un «horari especial» fix per a tots els dies de la setmana: els trens circularan cada dia de les cinc del matí a les dotze de la nit sense distinció de divendres, dissabtes i vigílies de dia festiu.