EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

Barcelona ajorna el règim sancionador de la zona de baixes emissions

En un comunicat aquest dilluns, l'AMB ha informat que, fins a nou avís, aquestes administracions han decidit que la ZBE queda vigent com ha estat aquests últims tres mesos del 2020

zentauroepp52046313 barcelona 30 01 2020  sala de control de la amb de la zbe zo200130184045

zentauroepp52046313 barcelona 30 01 2020 sala de control de la amb de la zbe zo200130184045 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), l’Ajuntament de Barcelona i els altres quatre municipis metropolitans implicats –Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs– han decidit ajornar l’entrada en vigor del règim sancionador de la zona de baixes emissions (ZBE), que estava previst per a l’1 d’abril, pel coronavirus.

En un comunicat aquest dilluns, l’AMB ha informat que, fins a nou avís, aquestes administracions han decidit que la ZBE queda vigent com ha estat aquests últims tres mesos del 2020: activa de dilluns a divendres laborables de 7.00 a 20.00 hores, però sense multes.

Per fer-ho efectiu, els cinc municipis metropolitans implicats estan preparant els corresponents decrets d’Alcaldia, que es preveu que estiguin firmats entre aquest dimarts i dimecres.

Notícies relacionades

La mesura s’ha pres de manera consensuada per no afectar la mobilitat de les persones en la situació excepcional actual: «Hem pres aquesta determinació amb l’objectiu que cap persona es vegi afectada en cas d’emergència», ha manifestat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda.

Quan s’acabi l’estat d’alarma, l’AMB, el consistori barceloní i els quatre municipis metropolitans que integren la ZBE determinaran una nova data d’entrada en vigor de les multes.