crisi sanitària

La Sagrada Família tanca i paralitza les obres des d'aquest divendres pel coronavirus

La Casa Batlló també tanca

zentauroepp52733651 a tourist wearing a protective mask takes a selfie outside t200312163332

zentauroepp52733651 a tourist wearing a protective mask takes a selfie outside t200312163332 / LLUIS GENE

1
Es llegeix en minuts

La Sagrada Família va tractar dimecres de combatre la crisi del coronavirus reduint l’aforament de visitants, però aquest dijous ha pres la mesura més dràstica possible: el temple religiós més famós de Barcelona tancarà des d’aquest divendres l’accés al públic com a mesura de prevenció del Covid-19. Així ho ha decidit la junta constructora, que també ha ordenat que es paralitzin les obres.

Aquesta mesura s’estén a la Casa Museu Gaudí, ubicada al Park Güell, i s’ha pres amb la voluntat de protegir els visitants, i el personal i col·laboradors externs del temple, ha informat la Sagrada Família aquest dijous en un comunicat.

Sense data de reobertura

La reobertura del temple no té una data fixada, però s’estudiarà de forma periòdica i s’informarà de manera pertinent. Pel que fa als actes litúrgics previstos en els pròxims dies, es manté el calendari en consideració als fidels i s’adequarà l’espai de celebració per aplicar les mesures preventives adequades.

D’aquesta manera, les misses internacionals de dissabte a la nit i diumenge al matí, així com els oficis de Setmana Santa, continuaran celebrant-se amb personal de seguretat.

Sense il·luminació

També s’ha suspès la il·luminació de la façana de la Passió, emmarcada en els actes de celebració de la Setmana Santa, prevista per als pròxims dies 2, 3, 4 i 5 d’abril.

Els concerts de Mans Unides, previstos per al 27 de març, i el concert de Setmana Santa, que s’havia de celebrar el 28 de març, s’han posposat, a l’espera d’una nova data. 

La Casa Batlló, també

La mateixa mesura que la Sagrada Família la prendrà la Casa Batlló, que tancarà indefinidament les portes a partir del pròxim dilluns, 16 de març, i ha matisat que serà una mesura temporal de prevenció pel coronavirus.

Notícies relacionades

Les mesures busquen prevenir la propagació del virus i «són un acte de responsabilitat institucional a fi de frenar els contagis i prevenir el col·lapse del sistema sanitari», ha informat l’entitat en un comunicat.

Els seus treballadors continuaran realitzant les tasques prioritàries de forma telemàtica, incloent-hi l’atenció a proveïdors, col·laboradors i clients