L'ACABAMENT DE LA BASÍLICA DE GAUDÍ

Barcelona inicia un debat sobre l'acabament de la Sagrada Família

El consistori crea una taula en la qual s'asseuran veïns, entitats i el temple

Sanz afirma que ha arribat l'hora de determinar «l'encaix» de la basílica a la ciutat

zentauroepp25060377 barcelona  barcelones   14 02 2014    sociedad   viviendas d200305195514

zentauroepp25060377 barcelona barcelones 14 02 2014 sociedad viviendas d200305195514

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

L’Ajuntament de Barcelona es dona un any per debatre amb els responsables de la Sagrada Família, els veïns i els comerciants de la zona i entitats diverses com afrontar la conclusió de les obres del temple i el seu «encaix» a la ciutat. Així ho han anunciat aquest dijous la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, i el regidor de l’Eixample, Jordi Martí, abans de la primera trobada d’aquest fòrum.

Segons Sanz i Martí, el consistori inicia el debat partint de quatre premisses: la defensa del dret a la vivenda, la necessitat de reduir l’impacte del turisme a la zona, la necessitat de més equipaments i zones verdes i l’enfocament del punt final de les obres del temple, que es van iniciar el 1882.

De fons, la qüestió més oberta és com acabaran aquestes obres en la part que dona al carrer de Mallorca. En els acords que la Sagrada Família va tancar amb el govern d’Ada Colau, que li va concedir una llicència d’obres en el mandat anterior després de 130 anys de treballar sense tenir-ne, hi ha previst un voladís sobre la vorera de Mallorca, costat muntanya. És a dir, que no arriba a la calçada, a sobre de la qual és prevista una escala. A l’altre costat, diverses comunitats de veïns estan afectades, segons el projecte original. La qüestió rellevant és si aquests veïns es veuran desallotjats o si el full de ruta de la junta constructora es modificarà i es buscarà una solució que generi menys conflicte.

Un espai per als ‘escoltes’

Notícies relacionades

Les reunions tindran lloc durant els pròxims mesos, fins al novembre. Al desembre s’haurà d’arribar a les conclusions. I en principi entre elles ha de destacar el futur que tindrà la part que dona al carrer de Mallorca i dels pisos dels veïns que contemplen la basílica a uns metres.

En la reunió s’ha informat de la cessió per part de la Sagrada Família d’un espai provisional de 200 metres quadrats al número 424 del carrer de Mallorca a l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí, desallotjat de l’interior del temple perquè la zona en la qual era, i en la qual havia residit Gaudí, es dedicarà a recordar la seva figura.