INSTAL·LACIÓ DE LLEURE

El parc del Tibidabo reobre les seves portes dissabte

La nova temporada incorpora un espectacle de Pep Bou i 18 jornades solidàries

Una 'app' permetrà als visitants conèixer el temps d'espera de les atraccions

zentauroepp38843108 bcn190812180241

zentauroepp38843108 bcn190812180241 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust

La directora del parc d’atraccions del Tibidabo, Rosa Ortiz, i el regidor de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle, han presentat aquest dimecres la nova temporada de la instal·lació, que obrirà les portes dissabte, 7 de març, després del període de tancament hivernal.

Les principals novetats d’aquesta temporada són l’espectacle que durant el mes d’abril i, per tant, incloent-hi el període de vacances escolars de la Setmana Santa, farà al parc Pep Bou, actor de teatre i mim especialitzat a construir un món a partir de bombolles de sabó.

Una altra novetat són les 18 jornades solidàries que el Tibidabo organitzarà de la mà d’entitats com l’Unicef, els Pallapupas i la Fundació Soñar Despierto. El parc habilitarà una ‘app’ que permetrà als usuaris saber quins temps d’espera hi ha en les atraccions i en els punts de menjar. Una inquietud relativament menor per a un parc com el del Tibidabo, d’acord amb el que ha afirmat Batlle, que considera que no és el tipus d’instal·lació on els usuaris passen quatre hores fent cua. «No tenim com a objectiu augmentar la xifra de visitants», ha proclamat l’edil, que ha celebrat el caràcter «familiar» del parc.

Ortiz ha repassat les xifres del 2019: 718.326 visitants en 152 dies d’obertura, 4.726 diaris. Una xifra similar tot i que lleugerament inferior a la del 2018: 719.068 visitants en el mateix període d’obertura, és a dir, 4.730 diaris.

Oficina a la plaça de Kennedy

Notícies relacionades

El parc d’atraccions, ha destacat Ortiz, tindrà ara presència a la ciutat: obrirà una oficina a la plaça de Kennedy on es podran fer tràmits. Quant a la mobilitat, el parc viurà un altre exercici sense funicular, retirat l’any passat. El seu substitut, que es denominarà la Cuca de Llum, està sent construït a Lió –en la compareixença d’Ortiz i Batlle es van poder veure imatges del procés– i es calcula que començarà a circular el primer trimestre del 2021.

Es mantenen tres serveis de llançadora: el T2A, Tibibus des de la plaça de Catalunya; el T2B, Tibibus des de l’aparcament B:SM Sant Genís, i el T2C: Funibus des de la plaça de Kennedy. Ortiz ha explicat que la proporció actual és d’un 40% per al transport col·lectiu i un 60% per a l’individual, i ha marcat com a repte invertir aquests percentatges.