Presó, multa i ordre d'allunyament per a un grafiter del metro de Barcelona

El condemnat haurà de pagar uns 5.000 euros entre la sanció i la indemnització

L'acusat, de 32 anys, no podrà utilitzar tampoc el transport públic de la ciutat

zentauroepp45774416 bcn metro grafiti200226121557

zentauroepp45774416 bcn metro grafiti200226121557

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

Un jutjat penal de Barcelona ha imposat una pena d’un any i quatre mesos de presó, multa, indemnització, inhabilitació i prohibició d’accedir al metro durant dos anys a un home de 32 anys acusat de pintar vagons a la línia 4 el 2016.

La sentència, sobre la qual ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), coincideix amb la petició per part dels operadors de transport públic (Renfe i Metro, sobretot) perquè els jutges castiguin amb contundència i a través del Codi Penal aquestes activitats vandàliques que causen despeses abundants i que també afecten el servei públic a l’haver de retirar-se els trens afectats per a la seva neteja.

Pagarà uns 5.000 euros

El condemnat, segons la resolució judicial, va entrar amb cinc persones més a la zona de vies de l’estació de La Pau, de la línia 4, que no han sigut identificades. Aquell dia, el 9 d’octubre del 2016, el grup va pintar murals a tres cotxes d’un comboi. Els danys causats van ser valorats per TMB en 2.121 euros en concepte no només de neteja sinó també de substitució de les juntes de goma de les portes i finestres pintades.

Notícies relacionades

A més de pagar aquests danys, al condemnat se li imposa una multa de 2.340 euros (sis euros al dia durant 13 mesos) i la prohibició d’entrar al transport públic de Barcelona durant dos anys «per impedir la seva reiteració delictiva». La sentència també dona valor com a prova al sistema de videovigilància per identificar l’autor de la pintada, a més de la seva firma i de la declaració d’un investigador dels Mossos d’Esquadra.