FINS A 100 EUROS DE PENALITZACIÓ

Barcelona comença a multar les motos mal aparcades

Els agents de la Guàrdia Urbana sancionaran els vehicles mal estacionats a les voreres al finalitzar la fase informativa

zentauroepp52236069 bcn200224181310

zentauroepp52236069 bcn200224181310 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Els agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha començat a sancionar els propietaris de les motos mal aparcades amb l’objectiu de tornar les voreres als vianants i alliberar-les d’obstacles, especialment per a les persones amb problemes de mobilitat i les que porten cotxets per a nadons. L’Ajuntament de Barcelona va reprendre a mitjans de febrer la campanya ‘Ciutat de Vianants’ per treure motocicletes i ciclomotors estacionats en voreres estretes i zones per als vianants i fomentar que s’aparquin a la calçada, en aparcaments subterranis i en voreres senyalitzades i amb l’amplitud necessària. Com a novetat, agents de l’ÀREA de B:SM també podran imposar multes als que estacionin incorrectament els seus vehicles.

La policia local barcelonina va iniciar la setmana passada un període d’avisos a través de notificacions als motoristes i avui començaven les sancions de fins a 100 euros i la possible retirada de motos estacionades incorrectament. 

La campanya s’aplica als 10 districtes de Barcelona i s’ha intensificat al barri de la Vila de Gràcia, on l’estacionament irregular de motos i ciclomotors a la vorera genera problemes de mobilitat importants per als vianants, segons fonts municipals. En aquest barri s’han detectat més de 2.000 motos estacionades de forma irregular a la vorera, cosa que genera problemes d’accessibilitat.

Notícies relacionades

El regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, ha assegurat que en el perímetre format per Travessera de Gràcia, Gran de Gràcia, Diagonal i Via Augusta s’han arribat a detectar fins a 150 motos mal aparcades. «En el cas de Gràcia, hem constatat que hi ha excedent de places, que no s’estan utilitzant per un mal hàbit.  Existeix una pràctica irregular d’aparcament que no és correcta i a partir d’ara s’informarà i després se sancionarà per poder recuperar aquest espai públic», va explicar el regidor la setmana passada.

Les motos han d’aparcar preferiblement a les zones habilitades. Si no hi ha places disponibles, i sempre que no hi hagi una senyalització específica que ho prohibeixi, es pot aparcar a la vorera si té més de tres metres. Segons la normativa actual, es poden aparcar en paral·lel a la calçada en voreres d’entre tres i sis metres d’amplitud, i si la vorera fa més de sis metres, es pot estacionar en semibateria, sempre que hi hagi més de tres metres lliures per passar.