Colau fa fora del ple un home perquè els seus crits impedien seguir la sessió

Una dona que també havia penjat una bandera espanyola a la barana de la tribuna l'ha retirat i també ha abandonat el saló de plens.

zentauroepp52061767 bandera espanyola ple ajuntament200131125237

zentauroepp52061767 bandera espanyola ple ajuntament200131125237 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Efe

 L’alcaldessa de Barcelona,  Ada Colau, ha fet fora aquest divendres del saló de plens un home que impedia el desenvolupament de la sessió plenària amb crits de «som espanyols» i «en castellà», des de la tribuna destinada al públic.

L’home, que amb les mans desplegava una bandera d’Espanya, ha començat a cridar després que l’alcaldessa intervingués per agrair a ERC i JxCat el recolzament que ha permès aprovar el pressupost municipal del 2020.

L’alcaldessa li ha advertit que ja s’havia expressat i havia manifestat els seus símbols i li ha demanat que no interrompés el ple perquè estava vulnerant «el dret a la paraula dels grups polítics».

Com que no callava, Colau ha demanat que abandonés la sala i un agent de la Guàrdia Urbana l’ha acompanyat fora de l’hemicicle.

Una dona que també havia penjat una bandera espanyola a la barana de la tribuna l’ha retirat i també ha abandonat el saló de plens.

Notícies relacionades

Quan li ha arribat el torn d’intervenir, la presidenta del grup de Ciutadans, Luz Guilarte, ha retret a l’alcaldessa aquesta expulsió perquè a l’inici del ple no s’havia expulsat altres persones que protestaven.

Ada Colau ha remarcat que sempre s’utilitza el mateix criteri i només s’expulsa el públic per interrompre el desenvolupament del ple –com en aquest cas–, insultar o expressar missatges d’odi.