els pressupostos de BCN

ERC garanteix el recolzament als comptes de Colau al marge de la Generalitat

El regidor republicà Jordi Coronas afirma que «en cap cas» el que passi a la Generalitat posa en «risc la votació»

zentauroepp50148190 barcelona 30 09 2019   pleno en el ayuntamiento de barcelona200129125337

zentauroepp50148190 barcelona 30 09 2019 pleno en el ayuntamiento de barcelona200129125337 / maitecruz

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha assegurat que garantiran el recolzament als pressupostos  de l’Ajuntament de Barcelona, que es votaran al ple municipal d’aquest divendres, al marge del que passi a la Generalitat: «En cap cas es posarà en risc la votació». Coronas ho ha dit abans de la compareixença del president Quim Torra, en la qual ha anunciat eleccions anticipades

Aquest dimecres el regidor republicà ha afirmat en roda de premsa que no vincularan a la situacio catalana una decisió que ja han pres, i ha afegit que es mantenen ferms en les seves conviccions: «Ens devem a l’Ajuntament de Barcelona».

Coronas ha explicat les iniciatives que presentaran en el pròxim ple, entre les quals hi ha la creació d’un servei d’assistència legal per als afectats dels pisos turístics «amb l’objectiu de protegir totes les persones que pateixen les conseqüències d’activitats turístiques il·legals».

Notícies relacionades

En aquesta mateixa proposició reclamaran que es garanteixi i es reforci el servei de vigilància i control perquè no pateixi cap discontinuïtat, i la posada en marxa d’una campanya publicitària internacional per conscienciar els turistes de les conseqüències negatives que poden experimentar si lloguen un pis turístic il·legal.

També presentaran un prec perquè s’insti el Govern central a anul·lar la sentència del Consell de Guerra que va condemnar a mort l’expresident Lluís Companys, una declaració institucional per il·legalitzar la Fundació Francisco Franco i una pregunta per conèixer el balanç del pla de xoc al districte de Ciutat Vella.