Cent clíniques dentals de Barcelona oferiran descomptes a 266.000 persones vulnerables

La rebaixa serà d'entre el 35% i el 40% del preu de diferents tractaments odontològics funcionals

dentista

dentista

1
Es llegeix en minuts
Acn

L’Ajuntament de Barcelona i l’associació empresarial AECAD, que reuneix un centenar de clíniques dentals, han acordat un descompte d’entre el 35% i el 40% del preu de diferents tractaments odontològics funcionals per a persones vulnerables. En concret, se’n podran beneficiar 233.000 persones usuàries de la Targeta Rosa i 33.000 de la Targeta Barcelona Solidària, que en total sumen un 16% de la població de la ciutat.

La regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa, ha destacat que aquesta és una tercera mesura en aquest àmbit després del servei d’odontologia municipal gratuït i l’operador odontològic municipal. El consistori confia que aixecaran les mesures cautelars contra l’operador odontològic municipal per obrir les dues clíniques el primer semestre del 2021.

Les mateixes clíniques assumiran el descompte

Prenent com a referència els tres tractaments més comuns actualment en clíniques dentals, això es tradueix en pagar un màxim de 18,6 euros per una higiene dental en cas de les persones amb Targeta Barcelona Solidària i Targeta Rosa Gratuita 20 euros pels beneficiaris de la Targeta Rosa Reduïda. En el cas d’obturacions senzilles els preus serien de 32,55 i 35 euros, respectivament. Quant a les pròtesis completes la despesa seria inferior als 400 euros.

Les mateixes clíniques assumiran el descompte dels tractaments d’odontologia funcional amb la reducció de preu pactada. L’adhesió de les clíniques serà voluntària però implicarà complir una sèrie de requisits com l’ús de materials de qualitat garantida.

12% dels ciutadans

Notícies relacionades

El president de l’Associació Empresarial de Centres d’Assistència Dental (AECAD), Joan Josep Guarro, va destacar que no només es garantirà la qualitat, sinó que es vetllarà perquè aquesta estigui «per sobre dels estàndards». La regidora ha destacat que aquest és un tercer servei per promoure l’accés a l’atenció bucodental de la població barcelonina que per motius econòmics té dificultats per accedir als serveis odontològics funcionals, que ha dit que són el 12% dels ciutadans.

En aquest sentit ha recordat el servei d’odontologia municipal gratuït per a persones derivades dels Serveis Socials municipals, que des de la seva posada a finals de 2018 ha arribat a 1.200 persones.