INFORME FEDEA

Mollet, Granollers i Rubí, les ciutats catalanes que més redueixen la desigualtat

A Mollet és on hi ha menys desigualtat entre els municipis de més de 50.000 habitants, l'Hospitalet és tercera i Granollers, cinquena

ayuntamiento-mollet

ayuntamiento-mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mollet del Vallès, Granollers i Rubí són les tres ciutats catalanes que més redueixen la desigualtat, segons l’últim estudi publicat per la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea), un informe que analitza els nivells de renda i desigualtat en els municipis espanyols de més de 5.000 habitants.

El document indica els municipis on més s’ha reduït la desigualtat de la renda personal per declarant entre el 2011 i el 2014 a l’Estat. Al capdavant d’aquest rànquing se situa Mollet del Vallès (-19,56%), mentre que en cinquè lloc hi ha Granollers (-8,93%) i en desena posició, Rubí (-4,94%). En línies generals, s’observa una reducció de la renda mitjana i un increment de la desigualtat de la renda personal.

A més, segons l’informe de Fedea, Mollet del Vallès és també la ciutat d’Espanya amb menys desigualtats. En aquest rànquing, la segona posició és per a Arganda del Rey, seguida de l’Hospitalet de Llobregat, Valdemoro i Granollers.

Excel·lència en inversió social

Notícies relacionades

L’any 2019, l’Ajuntament de Mollet va tornar a assolir l’excel·lència en inversió social. Mollet es va convertir en un dels 28 municipis d’Espanya que més inverteixen en serveis socials, segons l’Associació Estatal de directores i gerents de Serveis Socials, a partir de dades del Ministeri d’Hisenda.

Amb 113 euros per habitant, que representa l’11,1% del pressupost total, Mollet del Vallès és el 21è municipi d’Espanya i el 3r de Catalunya de més de 20.000 habitants que arriba al nivell d’excel·lència en inversió social. La resta de localitats catalanes que han sigut premiades són Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Esparreguera i Sant Adrià de Besòs.