Barcelona crearà una comissió d'estudi sobre la regulació dels preus de lloguer

El grup analitzarà la possible aplicació d'una limitació a la ciutat i la seva àrea metropolitana i quins efectes tindria

L'integraran dos regidors de cada grup municipal durant un màxim de cinc mesos

zentauroepp36245663 barcelona 11 11 2016 economia carteles de pisos en alquiler 190811140034

zentauroepp36245663 barcelona 11 11 2016 economia carteles de pisos en alquiler 190811140034 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat crear una comissió no permanent d’estudi sobre la regulació dels preus de lloguer que permeti la compareixença i el diàleg dels diferents agents implicats en les polítiques de vivenda a la capital catalana.

La proposta es va aprovar ahir en la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports amb el recolzament del Govern municipal, ERC, JxCat, el PP, BCN Canvi i l’abstenció de Cs. En concret, la comissió té per objectiu estudiar l’aplicació i repercussió que tindria la regulació dels preus dels contractes d’arrendament de vivenda a Barcelona i l’àrea metropolitana per impulsar i aconseguir la seva efectiva instauració a la ciutat.

La comissió tractarà la situació i les polítiques d’accés a la vivenda a Barcelona, el seu entorn i altres grans ciutats globals; abordarà experiències internacionals en regulació de preus de lloguer, i parlarà sobre el marc competencial i escenaris potencials de regulació, així com l’impacte social, econòmic i urbanístic.

Dos edils per partit

La integraran dos regidors de cada un dels grups municipals i la periodicitat de les reunions s’establirà en el marc de la mateixa comissió. El calendari de treball serà d’un màxim de cinc mesos.

Està previst que la comissió pugui requerir la presència de les persones que consideri adequades per al seu compliment, i s’extingirà automàticament en el moment en què s’elabori un informe amb les aportacions i punts de vista recollits en les diferents sessions.

La regidora de Vivenda, Lucia Martín, destaca la importància d’analitzar en profunditat aquesta qüestió, tot i que ha advertit que «no hi ha varetes màgiques ni solucions úniques».

Notícies relacionades

L’edila d’ERC Eva Baró va animar ahir tots els grups polítics a donar una oportunitat de generar un espai de debat per «posar llum» en la regulació dels preus de lloguer, i tractar la qüestió amb objectivitat més enllà de les proclames polítiques. En el mateix sentit es va pronunciar el regidor del PP Òscar Ramírez, informa Europa Press.

Des de JxCat, Neus Munté celebra incloure una visió metropolitana, mentre que a BCN Canvi, Eva Parera proposa acudir a la comissió «sense cap idea preconcebuda» i escoltar els experts. La regidora de Cs Marilén Barceló creu que es necessiten mesures més enllà de limitar els preus.