CONFLICTE VIU

Élite Taxi demana permís per fer marxes lentes durant el Mobile

L'associació de taxistes pressiona les administracions per defensar el decret contra els cotxes de lloguer amb conductor

zentauroepp46599221 taxi190118152853

zentauroepp46599221 taxi190118152853 / Toni Albir

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’associació de taxistes Élite Taxi Barcelona ha demanat aquest dimarts els permisos necessaris per convocar manifestacions i marxes lentes durant el Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà del 24 al 27 de febrer a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

El portaveu d’Élite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha explicat que ho fa per «cobrir-se les espatlles» per si s’acaben convocant aquestes protestes durant el saló internacional de tecnologia. El sector del taxi ha amenaçat amb mobilitzacions per al MWC si la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) no compleixen amb les normes aprovades durant l’any passat per regular l’activitat dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC).

Taxistes i administracions es reuniran el dimarts 21 per veure si aconsegueixen acostar posicions i no fa falta arribar a la convocatòria de protestes. La decisió de demanar els permisos arriba després que Álvarez hagi sigut multat amb 8.000 euros per la vaga de gener del 2019, en la qual els taxistes van ocupar la Gran Via de Barcelona i es van succeir diverses mobilitzacions per la ciutat.

Recorrerà la multa

Álvarez ha assegurat que de moment no pagarà la multa i la recorrerà, i que ho portarà fins al final», si cal, als tribunals europeus. El líder dels taxistes barcelonins ha criticat que a la persona que controla una protesta com la de l’any passat se li «doni el cop» amb una multa.

Notícies relacionades

Ha exposat que ho volen «reprimir amb diners» i ha remarcat que en la vaga del 2019 ell només volia canalitzar la indignació dels taxistes i controlar que no acabés passant res dolent. 

L’anunci dels taxistes coincideix amb l’anunci dels sindicats dels autobusos, UGT, SIT i CCOO, amb majoria en el comitè d’empresa, de protestar coincidint amb el MWC. 

Temes:

Taxis Catalunya