OPERATIU POLICIAL

Desarticulat un clan familiar que venia droga al Raval de Barcelona

Els Mossos i la Guàrdia Urbana escorcollen cinc pisos utilitzats com a punts de distribució a camells i detenen quatre individus de nacionalitat espanyola

zentauroepp51718180 barcelona 13 01 2020  sociedad   redada antidroga en ciutat 200113165411

zentauroepp51718180 barcelona 13 01 2020 sociedad redada antidroga en ciutat 200113165411 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana han detingut quatre persones, integrants d’un clan familiar especialitzat en el tràfic de cocaïna i haixix. L’operatiu conjunt va començar a primera hora del matí amb cinc entrades simultànies, tres al barri del Raval i dues al districte de Sant Martí.

Els quatre detinguts, membres de la mateixa família i de nacionalitat espanyola, passaran a disposició judicial en els pròxims dies. El balanç de l’operació també inclou la detecció d’una arma llarga retallada amb munició, instruments per a la manipulació de droga i diners en efectiu.

La investigació va començar fa cinc mesos quan la policia va tenir coneixement de l’existència de diversos domicilis del Raval, epicentre de l’operació, que s’utilitzaven com a punts d’emmagatzemament i distribució de substàncies estupefaents. Durant tot aquest temps, agents dels dos cossos policials van iniciar tasques de vigilància a l’entorn del grup investigat per recollir indicis que acreditessin que aquestes persones s’havien establert al Raval i que efectivament es dedicaven a proveir petits traficants. La setmana passada els agents, en el marc d’aquests treballs previs, ja van identificar una persona que portava a sobre més de 50 grams de cocaïna. 

En aquest operatiu hi han participat membres de l’Àrea de Recursos Operatius (ARRO)de la Unitat Canina i del Grup Especial d’Intervenció (GEI) dels Mossos d’Esquadra.

Forta pressió a la zona

Fonts de la policia autonòmica expliquen a aquest diari que la lluita contra el tràfic de drogues és «una prioritat» i estan exercint una «forta pressió» a la zona, com demostren les diferents batudes poc abans de Nadal i el tapiat aquest cap de setmana d’un immoble al Raval que s’utilitzava com a punt de venda de drogues. Els quatre detinguts, sense anar més lluny, van redoblar les seves mesures de seguretat al constatar que la més gran presència policial estava dificultant la venda de drogues.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts asseguren que l’any passat els Mossos i la Guàrdia Urbana van detenir 108 persones per la seva vinculació amb 70 domicilis de venda de drogues ja desmantellats, majoritàriament narcopisos, pisos ocupats i utilitzats pels traficants per a la venda al detall de tota mena de substàncies estupefaents. De narcopisos en queden pocs, asseguren. 

L’última macrooperació dels Mossos i la Policia Local i la Nacional, coneguda com a ‘Suricata’, va tenir lloc el mes de juny, quan uns 1.000 agents dels tres cossos desplegats al Raval van registrar 35 narcopisos i van detenir 50 persones, la gran majoria d’origen pakistanès.