PROVA PILOT

L'Hospitalet engega una campanya per controlar l'ús dels patinets elèctrics

La campanya comença a dos barris i s'estendrà a la resta del municipi al febrer

Les sancions per un ús negligent d'aquests vehicles poden arribar als 200 euros

zentauroepp46062420 sociedad 28 11 2018  un conductor de patinete pasa por la ra181128230542

zentauroepp46062420 sociedad 28 11 2018 un conductor de patinete pasa por la ra181128230542

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

La policia local de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha posat en marxa a Collblanc i la Torrassa –els dos barris del districte II- una acció informativa i sancionadora per controlar la circulació dels patinets elèctrics. Aquesta acció, a tall de prova pilot, s’allargarà fins al pròxim 31 de gener i continuarà durant tot el mes de febrer a la resta de la ciutat.

Segons fonts municipals, els agents vigilaran especialment que els conductors d’aquests vehicles de mobilitat personal (VMP) circulin per la calçada o els carrils bici, no per les voreres, i que tampoc utilitzin telèfons mòbils ni auriculars. Així mateix, controlaran que es faci un ús unipersonal d’aquests cicles d’una o dues rodes propulsats per motors elèctrics capaços d’arribar fins a 25 quilòmetres per hora.

El 2019, aquests vehicles van estar implicats en mig centenar d’accidents en el terme municipal de l’Hospitalet de Llobregat, segons recorda el comunicat emès per l’Ajuntament, que també recorda que la «proliferació en els últims anys» ha obligat el consistori a intervenir en l’assumpte per establir unes normes d’ús.

L’objectiu de la campanya és informar i aplicar les normes i instruccions dictades recentment per la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús dels patinets elèctrics, perquè «els conductors facin un ús adequat i es respecti el bon ús compartit de l’espai públic», va explicar el consistori.

Les normes bàsiques

Notícies relacionades

Les instruccions de la DGT, recorda el comunicat, prohibeixen la circulació d’aquests vehicles unipersonals per les voreres i zones de vianants, i tampoc permeten superar la velocitat de 25 quilòmetres per hora i circular a la nit sense il·luminació i roba reflectora. La norma també estableix que els usuaris tenen l’obligació de sotmetre’s a les proves d’alcohol i drogues com la resta de conductors.

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat sancionarà les infraccions amb unes multes que poden anar des dels 80 fins als 200 euros. Amb tot, els agents encarregats de vigilar el compliment de les normes dictades per la DGT centraran els seus esforços en les conductes més perilloses. Així, l’actuació prioritzarà la circulació de forma «negligent i irregular, tant per la vorera com per la calçada, i sobre els autors d’infraccions greus que circulin en sentit contrari, no respectin la preferència de passada, utilitzin el mòbil o auriculars, transportin una segona persona o condueixin sota els efectes de begudes alcohòliques o drogues», detalla el comunicat. En el cas dels menors de 18 anys, subratlla el comunicat, la responsabilitat correspon als seus progenitors.