CONFLICTE LABORAL A TMB

El bus s'uneix al taxi i amenaça amb vagues durant el Mobile

Comitè i empresa continuen encallats en la negociació del conveni col·lectiu

Els treballadors plantejaran aturades totals durant els dies de la fira del mòbil

zentauroepp34136013 barcelona  barcelon s    3 06 2016   sociedad      la convoc200109171848

zentauroepp34136013 barcelona barcelon s 3 06 2016 sociedad la convoc200109171848 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

El bus, el metro o el taxi. O tots alhora. Cada any la mateixa història: s’acosta el Mobile World Congress i els treballadors del transport públic utilitzen la fira dels telèfons per pressionar l’Administració: o se’ls escolta i se’ls fa cas o van a la vaga. El taxi ja té la destral sobre la taula en la seva lluita contra les VTC. Els següents seran els empleats de l’empresa d’autobusos de TMB. A part, els sindicats UGT, SIT i CCOO, amb majoria en el comitè d’empresa, que dilluns sol·licitaran els dies d’aturades al Departament de Treball per tensar la negociació del conveni col·lectiu. La idea és convocar vaga parcial durant les setmanes prèvies al MWC i convertir-la en total durant els dies del congrés que cada any porta a Barcelona els gurus del mòbil. 

Notícies relacionades

El conveni del bus va vèncer el desembre passat i les parts ja es van posar a negociar un parell de mesos abans, conscients que aquest diàleg sempre ha sigut llarg, complicat i conflictiu. Sol passar, de fet, que acaba aprovant-se quan ja falta poc per començar a parlar del següent, cosa que converteix la situació en una mena de dia de la marmota propi de la pel·lícula Atrapat en el temps. La situació serà sens dubte la primera gran prova de foc per a la nova regidora de Mobilitat i alhora presidenta tant de TMB com de l’Institut Metropolità del Taxi, Rosa Alarcón. El seu és, sense cap dubte, un dels llocs polítics més complicats de l’astre municipal, només comparable amb els embolics de l’àrea de Seguretat. 

Lògicament, de moment, això no és més que una peça més del joc. La plantilla colla, la companyia, pressionada pels polítics i la proximitat del Mobile s’arremanga la camisa i les reunions maratonianes se succeeixen una rere l’altra. Fins que, per fi, i en alguns casos, in extremis, s’arriba a un acord. Tot i que no sempre ha sigut així: l’any passat no hi va haver acord i el MWC es va celebrar amb aturades parcials al metro.