VIGILÀNCIA

Veïns de la Barceloneta denuncien els atacs de gossos a una colònia de gats

Asseguren que de nit un home deixa lliures els seus cinc gossos perquè mosseguin els felins

Segons l'Associació Gats de l'Espigó de la Barceloneta, ja n'han mort tres a causa d'aquestes agressions

zentauroepp51536663 bcn191230195343

zentauroepp51536663 bcn191230195343

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez

Un grup de veïns de la Barceloneta està buscant un espai on traslladar la colònia de gats que hi ha l’espigó situat davant l’Hospital del Mar. El motiu és que, segons una denúncia posada per una veïna el 28 de desembre passat davant els Mossos d’Esquadra, un home ha deixat anar en diverses ocasions els seus cinc gossos a l’espigó i els ha incitat a agredir els gats. Com a conseqüència i a causa d’aquests atacs, durant l’últim mes ja han mort tres felins: un el 16 de desembre i dos el 27. Només en queden sis de vius.

«Un pescador va veure una persona passejant amb cinc gossos a les dues de la matinada. L’amo els va deixar anar a l’espigó i van acabar matant tres gats. Les fotos són sàdiques», explica Patricia Sperje, presidenta de l’Associació Gats de l’Espigó de la Barceloneta (AGEB), entitat que es va fundar fa un any per protegir aquests animals. Ella és la veïna que va interposar la denúncia.

Des que els atacs es van produir, diu Sperje, els membres de l’associació estan «alerta» i per això fan torns per vigilar la zona. «Però és molt difícil. Estem molt cansats. Per això busquem un altre lloc a la Barceloneta per portar-los», explica aquesta veïna, que lamenta que ni la policia ni l’Ajuntament de Barcelona els estiguin ajudant. L’associació ha aconseguit recollir uns diners per poder pagar el trasllat dels gats i ara demana ajuda a tothom que la pugui ajudar a trobar un altre espai. El seu correu electrònic és gatosdelespigonbarceloneta@gmail.com.

Guàrdies nocturnes

Notícies relacionades

La colònia de gats de l’espigó de la Barceloneta existeix des de fa set anys, però el veïnat va decidir muntar una associació per protegir-los. Abans, se’n cuidaven els pescadors. Ara, els 20 voluntaris que formen part de l’entitat. Els esterilitzen i els donen menjar. «És la primera vegada que passen uns atacs d’aquest tipus», afirma Sperje.

Héctor Linares estava fent guàrdia dijous passat a l’espigó quan va tornar a aparèixer l’home amb els seus cinc gossos. «Vaig veure com els va treure la corretja i vaig sentir com els animava a atacar els gats», explica. Quan Linares el va increpar, l’home va incitar un altre gos a mossegar-lo. Va ser llavors quan va trucar la policia. «Li van prendre les dades i el van obligar a anar-se’n, però no li van treure els gossos», afegeix Linares, que espera que les autoritats intervinguin en l’assumpte ben aviat.

Temes:

Gats Barceloneta