NIT MÀGICA

Il·luminació capdavantera per a la cavalcada de Reis de Barcelona

La desfilada de la comitiva reial incorporarà l'última tecnologia en llum i so, i sincronitzarà els elements lluminosos de les carrosses i els ballarins

zentauroepp51567047 una de les comparses de la cavalcada de reis assaja amb els 200103183513

zentauroepp51567047 una de les comparses de la cavalcada de reis assaja amb els 200103183513 / Mar Vila

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els emissaris dels Reis Mags comencen a revelar com seran les cavalcades d’aquest any. Pocs canvis. A Girona ses majestats d’Orient arribaran amb hores d’antelació, com és habitual, per instal·lar un campament als Jardins de les Pedreres abans de desfilar a les 18.00 hores. A Lleida s’espera l’entrada del tren reial a les 17.30 hores, mentre que a Tarragona i Barcelona arribaran per mar. A les 18.15 hores a l’antiga Tarraco; a les 16.00 hores a la capital catalana. En aquesta última seguiran la tradició i acabaran la seva singladura a bord del pailebot Santa Eulàlia. 

Després de la rebuda per part de les autoritats i l’entrega del pa i la sal, i la clau que obre totes les cases, començaran les cavalcades. La de Barcelona promet ser la més espectacular per mida i pressupost. Un quilòmetre d’espectacle itinerant, 1.200 participants, cinc tones de caramels i un import de 900.000 euros. És l’espectacle de carrer més gran i participatiu de la ciutat. I aquest diumenge arribarà amb l’última tecnologia en llum i so, i introduirà elements escenogràfics autònoms no motoritzats per fer una cavalcada més respectuosa amb el medi ambient. Així, la carrossa del patge Estel s’ha dotat amb una il·luminació led i sincronitzat amb els elements lluminosos del vestuari dels seus ballarins. El mateix s’ha fet amb la carrossa del correu i els recollidors de les cartes, amb la carrossa debutant de les joguines i amb el cos de ball que acompanya el rei Gaspar.

Baltasar, d’estrena

Notícies relacionades

Baltasar, per la seva banda, estrenarà seguici. Tots els seus acompanyants seran negres, tant els artistes professionals com els ciutadans voluntaris que participaran en la comitiva. La iniciativa té l’objectiu d’«integrar la comunitat africana i afroamericana a la desfilada», segons el parer de Marta Almirall, la directora d’art de la cavalcada. Unes altres dues novetats del seguici de Baltasar seran el ramat de quatre zebres (manipulades per quatre ballarins) i el grup de marionetes gegants –inspirades en les que es fan a Mali i en la tradició del moviment de les danses del Senegal– que simularan una família africana.  

La desfilada reial arrencarà a l’avinguda del Marquès de l’Argentera a les 18.00 hores i té prevista l’arribada a la Font Màgica de Montjuïc a les 21.00 hores. Serà, segons Almirall, «una cavalcada més lluminosa i que fa brillar tots els seus artistes mitjançant la sincronització dels llums dels vestuaris i les carrosses». 

Temes:

Els Reis Mags